Buffalo chicken wings med blue cheese dip och avocadosalsa

IMG_2942

Buffalo chicken wings har verkligen fått ett uppsving tillsammans med att burgare och annan junk food blivit populär restaurangmat. Det fullkomligen myllrar av barbecue-restauranger i den här stan. De godaste buffalo chicken wings jag ätit ute var på MeatLiquor, men hemmagjorda är faktiskt fantastiskt gott det med.

IMG_2925

Liksom att jag i regel inte gillar covers (med vissa undantag) gillar jag heller inte att bastardisera recept så länge det inte blir avsevärt bättre. Därför letade jag upp en flaska  Frank’s Red Hot Sauce, som ska användas till buffalo wings, men Tabasco eller liknande funkar också.

En annan sak att tänka på är ju anatomin. Ta en vanlig hel kycklingvinge som består av tre delar. Kapa av den yttersta med minst kött på och använd till något annat och dela den återstående biten vid leden. Se bild. De båda bitarna ska användas och räknas som en kycklingvinge vardera.

De riktiga tillbehören till buffalo wings är blue cheese dip och stjälkselleri, och dippen tycker jag inte att man ruckar på. Gillar man som jag dock inte selleri så jättemycket så rekommenderar jag min avocadosalsa istället. Och frasig baguette. Fantastiskt gott!

IMG_2929

Buffalo chicken wings, 1 portion

Med chicken wing avser jag en del av en kycklingvinge som beskrivet ovan. Sex stycken är en liten portion, så bara dubblera, fyrdubbla etc, men fritera då vingarna i omgångar.

6 chicken wings

1/2 l neutral olja till fritering

2 msk smör

1 msk hot sauce

Lägg kycklingvingarna i ett durkslag och häll kokande vatten över dem. Låt torka några minuter. (Detta gör skinnet krispigt vid fritering). Hetta upp olja i en kastrull. När den är riktigt varm (testa med en bit bröd) så fritera kycklingvingarna i ca 7 minuter tills genomstekta och gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. 

Värm under tiden kyckling friteras, smör i en kastrull. Blanda i den heta såsen när smöret smält. Håll varmt tills kycklingen är klar. Häll smörblandning och kyckingvingar i en burk med lock och skaka så såsen fördelas jämnt, alternativt blanda väl med en slev i en bunke. 

Servera med frasig baguette, avocadosalsan och blue cheese dip. 

Blue cheese dip, 4 portioner

2 dl gräddfil

2 msk majonnäs, helst Hellman’s 

2 msk smulad Stilton

salt, vitpeppar

Mixa gräddfil, majonnäs och stilton till en slät dip. Smaka av med salt och peppar. 

Avocadosalsa, 2 portioner

1 avocado

1/2 rödlök, finhackad

1/2 lime, saften

1 näve koriander, hackad

1 msk olivolja

salt, svartpeppar

Tärna avocadon och lägg i en skål, blanda med hackad rödlök och koriander. Pressa i saften av en halv lime, blanda i oljan och salta och peppra. Ät genast eller täck över med plastfolie så avocadon inte blir brun. (Limesaften motverkar detta delvis, men hjälper inte hur länge som helst). 

Annonser

8 thoughts on “Buffalo chicken wings med blue cheese dip och avocadosalsa

  1. Säger bara Thailand… mat/reseminne:) Vi åt de godaste kycklingvingarna på en strandbar till lunch var och varannan dag, till sist behövde vi knappast säga till om det innan de stod på bordet. Fast så här god dippa fick vi inte serverat till, dåligt…:)

    Kramar

  2. prova morotsstavar, inte helt fel, istället för stillton kan blue castello användas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s