Nu har även jag provat den – treminutersglassen – och kan stämma in i lovsången om att den är krämig och god och så urbota enkel att göra.
Jag föredrar fortfarande riktig hemmagjord glass, men denna är bra att ta till när man har ont om tid. Betydligt godare än ett paket GB och man kan ju smaksätta hur man vill.
Premiärglassen gjorde jag med vaniljsmak och serverade med den fantastiskt underbara butterscotchsåsen och salta jordnötter i ett glas. Perfekt när man har en väninna på middag en vardagskväll och vill kunna förbereda det mesta dagen innan. (Vi åt också riktig italienska pizza med tomatsås, buffelmozzarella och oregano tillsammans med rejält med sallad.)
Treminutersglass, 1 sats
5 dl vispgrädde
1 burk (ca 400g) söt kondenserad mjölk
Smaksättning:
1 tsk vaniljextrakt (kan bytas ut mot 1-2 tsk äkta vaniljsocker)
Vispa grädden (dock ej för hårt). Vänd ner den kondenserade mjölken. Tillsätt valfri smaksättning och blanda. Häll upp i en form, glasslåda och frys i minst fem timmar, helst under natten.
Låter mycket gott!
Det var det 🙂
*Dregel* Jag äääälskar butterscotchsås!!
You and me both, sista!
Ahh!! Låter inte alls dumt! Farligt att det går så snabbt att slänga ihop!:)
Ja, lite farligt är det… 🙂