Middag på John Salt, Islington

I en stad så stor som London händer det grejer på restarangscenen hela tiden. Det finns många sätt att snappa upp nyheter, och nu senast var det via Twitter jag fick nys om att John Salt skulle öppna på nytt med en ny kock bakom kastrullerna. Neil Rankin, som tidigare jobbat på hypade barbecuerestaurangen Pitt Cue Co, har nu tagit över och menyn på John Salt har även den vissa barbecuetendenser.

JS4

Laura och jag körde på smårätter, eftersom man kan äta mer då. Först kom våra friterade ostron med oxfettsmajonnäs som var små men otroligt goda och bara gav löfte om mer.

JS2

Eftersom vi båda älskar bläckfisk beställde vi varsin tallrik av den grillade bläckfisken med karamellsås. Det var inte mycket sås på tallriken men bläckfisken smakade en skön blandning av sotat och sött. Helt otroligt gott!

JS3

Nästa rätt var vad jag gissar är en deras signaturrätter eftersom servitrisen varmt rekommenderade den; krabba och fänkål på grisskinn. Grisskinnet var krispigt a’la fläskesvål och krabban serverades i en krämig dressing med strimlad fänkål. Fantastiskt gott, men nästan för mäktigt.

JS1

Sedan åt vi rå multe med sesamfrön, i cevichestil. Riktigt gott, men inte min favorit.

JS

Allra sist fick vi in pommes med pulled pork, kimchi och ost. En riktig tungviktare tänkte vi, men blev riktigt förvånade över hur lätt rätten kändes. Kimchin var finstrimlad och otroligt god, osten märktes knappt av och pulled porken var perfekt i konsistensen.

Efter allt detta var vi inte ett dugg sugna på efterrätt även om baconpannacottan lockade. Servicen var dessutom så snabb att vi ätit klart på bara en timme, men eftersom vi inte var färdigpratade stannade vi nästan lika länge till.

Något både Laura och jag reflekterade över var hur mycket plats det fanns mellan borden. Riktigt skönt att inte kunna lyssna till grannbordets samtal. Lägg därtill utomordentlig och avslappnad service och den fina maten så förstår ni att jag snart kommer att gå hit igen.

Och om ni besöker London och vill se något annat än centrum så åk hit och strosa längs med Upper Street. Närmsta tube är Angel.

John Salt

131 Upper Street

London N1 1QP

Annonser

6 thoughts on “Middag på John Salt, Islington

  1. Läste att ni ätit rå mule. På något sätt kändes det fullt möjligt eftersom du precis innan ätit grisskinn. Tänk vad de kan de där engelsmännen… ;o)

    Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s