Fler bra brittiska matprogram att hålla utkik efter

I slutet på förra året summerade jag i två inlägg de bästa brittiska matserierna som visades under året, så ni kan hålla utkik efter dem hemma i Sverige nu i år.

Men redan nu har jag upptäckt fler program. Två är brand spanking new och två är repriser jag är mycket tacksam för att BBC valt att visa igen. Håll till godo!

Hairy Bikers Everyday Gourmets: Vem The Hairy Bikers är har ni väl inte undgått hemma i Sverige heller?! De är mest kända för rustik, enkel mat men i denna serie provar de gourmetstuket. Kanske mer för gemene man än för matnördar men gemytligt och bra mat.

Food & Drink: Charmigt matprogram med Michel Roux Jr som programledare. I varje program gästar en kock köket och lagar mat med honom inom ett tema. Vinexperten Kate Goodman (som jag faktiskt tyckte var jobbig till att börja med, men som är otroligt kunnig) parar ihop drycker med maten som lagas. Detta varvas med intressanta reportage.

The Good Cook (2011)Simon Hopkinson lagar restaurangmat i sitt hemmakök och lär ut alla bra tips och recept. Jag vill (och tänker) prova ungefär allt han lagar, och det är ett gott betyg. Det märks att hans kärlek till mat främst kommer av att han tycker om att äta god mat, något de flesta av oss kan relatera till.

The Marvellous Mrs Beeton with Sophie Dahl (2011)Mrs Beeton levde i Victorianska England och skrev en mycket känd kokbok; Mrs Beeton’s Book of Household Management, en manual för hur man run a house, dvs hur man som fru i huset tar hand om sitt tjänstefolk, barn och måltider. I detta program nystar Sophie Dahl fram författarinnans historia. Jag har själv ett exemplar av en senare upplaga liksom i princip alla hushåll i Storbritannien, så populär är boken ca 150 år senare. Programmet är ett måste för alla anglofiler!

Notera, bilden är lånad!

Annons

7 reaktioner till “Fler bra brittiska matprogram att hålla utkik efter

  1. Hairy Bikers är ett av Mr Mårtenssons favoritprogram, kanske föga förvånande:)
    Sophie Dahl har vi sett på någon kanal tidigare, minns inte vilken med tror att det var på TLC och henne gillade vi båda.
    Såg reklam på någon kanal (?) för ett av programmen du tipsat om tidigare, My little Paris kitchen, men vi kan icke komma ihåg var det var det skulle börja. Får hoppas vi ser reklamen igen…

    1. Vad skoj att The Little Paris Kitchen snart ska visas hemma. Hoppas ni ramlar över reklamen igen, annars får ni lusläsa tv-programmet. Missa inte! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s