Fräst riven rotselleri, svamp, krutonger och aioli

IMG_3245

Ibland när kylskåpet gapar tomt vid första anblicken, brukar det ända efter lite tankeverksamhet gå bra att få till en god middag. Jag trivs verkligen med problemlösning av den här typen och då föds ibland de bästa av rätter.

Just denna skapelse är jag mycket nöjd med. Den har kontrasterande konsistenser (krispiga krutonger, mjuk svamp), går snabbt att göra och trots att den är ganska oljestinn känns den fräsch.

Fräst riven rotselleri, svamp, krutonger och aioli, 2 portioner

150 g rotselleri

100 g skogschampinjon

1 handfull torkad svamp (jag blandade trumpet- och karljohansvamp)

10 cm ciabatta 

1/2 klyfta vitlök, hackad

smör och olja till stekning

salt, svartpeppar

1 citronklyfta, saften

1 sats aioli

Skär brödet i kuber. Stek krutongerna frasiga i smör och olja i ett stekjärn. Låt vitlöken gå med en liten stund på slutet, men akta så att den inte bränns. Lägg krutongerna åt sidan. Lägg den torkade svampen i en liten skål och häll över hett vatten så att det täcker. Skala och riv rotsellerin grovt. Fräs den mjuk i en klick smör och lite olja. Lägg över i en skål. Krama ur den blötlagda svampen. Skiva skogschampinjonerna. Stek all svampen på hög värme i smör och olja tills den fått färg. Lägg i rotsellerin och fräs alltsammans någon minut. Salta och peppra. Pressa i liten citron och rör om. 

Lägg upp fräset i en skål, toppa med aioli och en handful krutonger. 

Annonser

2 thoughts on “Fräst riven rotselleri, svamp, krutonger och aioli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s