Snitzare med ost och inlagd paprika

IMG_3108

Min ‘matlagningskarriär’ började i Smygekiosken (Sveriges sydligaste udde ni vet) sommaren mellan nian och ettan på Gymnasiet. ‘Tjorren’ som min dåtida kollega fortfarande kallar den, var ett kombinerat glasshak (godaste mjukglassen ever), godisaffär och gatukök i ett. Varma dagar var gatuköksosen inte rolig, men jag fick lära mig flera viktiga saker. I vilken ordning man bygger en hamburgare till exempel (nedifrån och upp: bröd, hamburgerdressing, sallad, tomat, lök, burgare, ost, rostad lök, ketchup, bröd), att potatismos och räksallad är farligt gott ihop och att en snitsare överhuvudtaget fanns.

Ett alternativ till hamburgare är detta ‘fulmat’ i allra högsta grad, men ändå inte. Med hemmapanerad schnitzel och hembakade bröd är det egentligen bara plastosten som är ‘ful’, men det ska vara plastost till det här. Det smakar inte rätt annars.

Ett alternativ till ost och paprika är räksallad. Funkar här med.

IMG_3114

Snitzare med ost och inlagd paprika, 2 portioner

2 st hembakade bullar

2 opanerade schnitzlar

1 ägg

mjöl

ströbröd

smör + olja att steka i

2 skivor plastost

4-6 msk skivad inlagd paprika

ev. en klick majonnäs

Doppa schnitzlarna i mjöl, sedan uppvispat ägg och sedan ströbröd. Stek i smör och olja tills genomstekta och gyllenbruna på båda sidor. 

Bred ett tunt lager majonnäs på nedre delen av bröden, lägg på schnitzlarna och toppa med ost och rikligt med paprika. 

Annonser

2 thoughts on “Snitzare med ost och inlagd paprika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s