Denna månad verkar bjuda på allt från snö (!) och storm till varma temperaturer och strålande sol, och lika svårt som det är att klä sig rätt är det att få till maten så att den passar det ständigt skiftande vädret.
Då kan det passa bra att blanda något tungt och värmande (alltså risotton) med något fräscht och vårigt (sparris och citron) så att det passar eventuella klimatskiftningar. Att efter goda sallader och lättare mat helt gå tillbaka till vintermat känns lite tråkigt i mars månad, även om temperaturen om natten ligger under nollan. Men sparrisrisotto – det passar minsann det!
Jag gjorde ungefär som i detta recept men tog grönsaksbuljong istället, och på slutet blandade jag i rivet skal från en kvarts citron, toppade med extra riven parmesan och några droppar av Gunnarshögs förträffliga krondillsolja.
Till och med London har drabbats av vintern igen….skönt att vi inte är ensamma om kylan här uppe i norr! 😉 God mat förhöjer alltid livet oavsett temperatur! 🙂
Nej, inte är ni ensamma. Det är en vår i uppförsbacke än så länge.
Krondillsolja!! Det låter som något för mig. Risotto var länge sen vi åt, gott!
Den är GULD! Längtar till kräftsäsongen så jag kan göra krondillmajo!!