Hemmagjord tagliatelle med svamp, vitlök och persilja

IMG_3507

I söndags hjälptes Carina och jag åt att göra pasta. Det är faktiskt mycket lättare att handskas med den utkavlade degen om någon annan vevar på pastamaskinen (tips!).

Med lite bråkiga magar båda två ville vi inte ha en tung och gräddig pastarätt, vilket jag inte heller tycker behövs med färsk hemmagjord pasta. Den ska inte dränkas i sås utan få ta plats i rampljuset.

Så jag stekte blandad svamp (mini-portabello, kantareller, trumpetsvamp och karljohan) i smör med vitlök och persilja och blandade med pastan och lite extra smält smör och tryffelolja och serverade med finriven pecorino.

Trots få och enkla ingredienser blev detta fantastiskt gott! Bra råvaror kräver inte så mycket för att bli gott och det är detta ett utmärkt exempel på.

Hemmagjord tagliatelle med blandad svamp, 2-3 portioner

dubbel sats pasta (alltså på 200 g mjöl och 2 ägg)

150 g färsk mini-portabellosvamp, skivade

1 näve blandad torkad svamp (kantareller, trumpetsvamp, karljohan), lagd i blöt och urkramad

2-3 msk saltat smör

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 näve persilja, finhackad

salt, svartpeppar

tryffelolja

riven pecorino

Gör pastan klar och skär till tagliatelle. Sprid ut på ett fat/bricka med polenta så den kan torka lite utan att klibba ihop. Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och stek all svamp på hög värme. Tillsätt vitlöken på slutet. Smaka av med salt och peppar och blanda i persiljan. Håll varmt. 

Koka pastan i 1-2 minuter. Låt rinna av och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt svampen och smält resten av smöret och tillsätt det och några droppar tryffelolja. Blanda väl och lägg upp på tallrikar. Servera med riven pecorino. 

Annonser

One thought on “Hemmagjord tagliatelle med svamp, vitlök och persilja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s