Underbara Borough Market

IMG_3628

Ett av pappas önskemål i helgen var att åter besöka Borough Market. Sist vi var där tillsammans var en kall februaridag när det var fullsmockat med folk, och då kunde vi inte riktigt njuta som vi kunde nu.

Tricket är nämligen att undvika att gå dit runt lunchtid på en lördag då det är som mest besökare. Vi gick hit en fredag förmiddag och hade gott om plats att strosa runt och se oss omkring. (De har öppet torsdag, fredag och lördag för allmänheten.)

IMG_3615

En stor stad som London var förr känt för sina olika marknader. Köttmarknaden i Smithfield finns till stor del kvar, och Covent Garden har fortfarande en grossistmarknad, den är dock lite annorlunda än den som besjungs i My Fair Lady. Det finns också en stor fiskmarknad kallad Billingsgate Market, som har bara öppet tidigt på morgonen.

Borough Market har funnits i olika tappningar sedan 1200-talet och är numera den mest populära matmarknaden för gemene man i stan, eftersom de täcker ett stort spektrum av varor, men vissa dagar i veckan har de öppet endast för företag.

IMG_3604

IMG_3608

Vi började vår rundvandring i The Green Market (se karta) som är delvis under tak. Här finns de flesta stånd som som säljer varm mat, men även de som säljer bakverk, choklad m.m. Vi blev alla tre sugna på raclette, och delade på två portioner, men nästan det var för mycket. Men bara nästan, klart att vi åt upp!

Och dessförinnan provsmakade vi himmelskt god choklad med smak av vanilj hos Artisan du Chocolat.

IMG_3612

Inne i den nyrenoverade delen av marknaden, Three Crown Square, provsmakade vi en himmelskt god Comté från The French Comté, och mamma och pappa köpte med sig en bit hem. De köpte även en rökt vildsvinskorv och jag köpte färsk ramslök från Kent. 

IMG_3620

IMG_3621

Jag provade ett pinfärskt och otroligt gott ostron och vi smakade allesammans på stekta pilgrimsmusslor med bacon och wokade böngroddar från Shellseekers i Jubilee Place.

IMG_3624

IMG_3623

Jag kommer aldrig tomhänt härifrån men eftersom vi skulle äta ute de nästkommande dagarna tog jag det lugnt. Men jag hade gärna köpt säsongens första rabarber (från drivhus), färsk fisk och tryffel. Tyvärr hittade jag inte den gudomliga svamppatén som jag köpte förra gången, för de hade flyttat. Efter en titt på kartan ska de finnas i den nyrenoverade delen. Bara en ursäkt att snart gå hit igen. Jojo.

Och viktigast av allt; det stod coming soon på en skylt med brittisk sparris. Äntligen!

16 reaktioner till “Underbara Borough Market

 1. Det ser helt fantastiskt ut! Så underbart med den här typen av ställen i London. Men det är lätt att glömma att det finns pärlor här hemma också. Man blir hemmablind. Vi har t.ex. Urban Deli på Söder som är ett kanonställe. Ligger en kvart från mig. Tror du jag är där ofta då? Näe. Måste bli ändring på det!

  See ya soon!

  Kram Lotta

  1. Visst finns det fina ställen hemma med! Klart att man lätt blir hemmablind, men man får försöka tänka på det. 🙂 Har inte besökt Urban Deli, men det verkar himla bra!

   Ja, snart så! 🙂 Kram

 2. Vilket eldorado för en matälskare, ja för alla andra också så klart! Annat än stortorget:) Ostronen får en viss person här att dregla lite grann…

  Nu räknar vi ner, ses snaaaart!
  Kramar

  1. Ja, får nog hålla med om att det slår Stortorget även om Ystad har andra bra kvalitéer! 🙂

   Ja, snart snart! Kram

 3. Borough är underbart! Fast Billingsgate har jag aldrig varit på – dit borde jag ju nästan med tanke på namnet …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s