Först på agendan på matbloggsträffen var förmingel hos Kim följt av middag på libanesiska Chateau Beirut på fredagskvällen. Själva minglet hann jag knappt med, eftersom jag efter min tidiga morgonflight (lämnade London innan kl 07) var otroligt trött tyckte jag det var bäst för alla parter (jag är trevligare utvilad) att jag tog en tupplur och gjorde mig iordning. Men vi (jag hade min kompis Linus i släptåg) hann hälsa varvet runt och hälla i oss ett glas bubbel i alla fall.
Vinbladsdolmar
Paprikadip och vitlöksfärskostdip
Det bjöds även på magdans.
Tabbouleh och tonfiskröra
På restaurangen tog alla i princip samma, en meny bestående av tolv olika kalla och varma mezze. Det var klassiker som hummus, baba ganoush och vinbladsdolmar men också annat lite otippat som en krämig tonfiskröra och friterade bulgurbollar. Allt var riktigt gott, och jag som rest lite i Mellanöstern blev faktiskt positivt överraskad över hur bra det var! Även trevliga priser och kul med endast libanesiska viner på vinlistan.
Chateau Beirut, Karl Johansgatan 7, 414 59 Göteborg
Alltid gott med meze. De för mig nya rätterna var godast tyckte jag. Magdansösen var ett otippat inslag :-O
Ja, det var kul med de nya rätterna, det andra ‘kan’ man ganska bra… Hihi!
Ja, herregud vilken kväll! Så mycket gott. Jag provade det mesta både högt och lågt och gillade så gott som allt. Även ölen! Nästan så att höjdpunkten på kvällen var när magdansaren avancerade väldigt nära enda karln vid bordet. Oj, vad han fokuserade på maten 🙂
Trevlig helg – i morgon är det ju fredag!
Kram Lotta
Ja, mycket fokus på maten var det – stackar’n. 🙂
Fredag idag – helg galet skönt! Ha en fin helg!!! Kramar
Stackars magdansare! Men maten var ju fin-fin! Och sällskapet!
Precis!!
HJÄLP!!! Hon igen, man blir ju nästan rädd 🙂 / Håkan.
HAHAHAHA!