Fortnum & Mason

IMG_3638

På gatan Piccadilly ligger det en mintgrön fasad som är vida känd. Här har nämligen varuhuset Fortnum & Mason legat sedan 1700-talet och det ligger där än idag.

IMG_3636

Området St James’s där både Jermyn Street och Piccadilly ligger är en av mina favoritdelar av stan. Det är gammaldags och man får en bild av hur det var i stan för 100 år sedan eller ännu längre tillbaka. Här ligger nämligen alla arkaderna och gamla anrika herrekiperingar duggar tätt liksom en och annan jaktbutik.

IMG_3637

Fortnums som vi säger i folkmun är kunglig hovleverantör och experter på picknickkorgar och wedding hampers. Deras produkter är av mycket hög kvalitet och jag tycker att de utgör utmärkta små presenter. Något som kan straffa sig när föräldrarna blir beroende av en viss Morello Cherry and Cognac Preserve…

Det är alltid gott om turister på bottenplan men kikar man på vin i källaren eller tar sig upp någon våning för att titta på dam- eller herraccessoarer eller porslin så är det inte lika mycket folk.

Fortnum & Mason, 181 Piccadilly  London W1A 1ER

2 reaktioner till “Fortnum & Mason

  1. Ååååh! Har snart använt upp alla tepåsar i fläder-paketet jag fick av dig, ve och fasa! :=) Tur att jag har ännu ett paket! Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s