Nässlor och ramslök

IMG_3898

Nu är jag tillbaka i London och vardagen igen efter fem helt underbara dagar hemma i soliga Skåne.

När jag kom hem i torsdags gav mamma och jag oss direkt ut i skogen med kamera och plasthandskar. Vi plockade i första hand nässlor (som är lite tidsödande) men även vitsippor och lite ramslök (det blev dock mer av det senare).

IMG_3879

Det är verkligen en ynnest att ha så nära till skogen som mina föräldrar har. Där lekte jag som barn, grillade och cyklade på skolutflykter och gick på hajk med scouterna. Och fortfarande är vissa saker nästan heliga för mig. Som att plocka vitsippor och liljekonvalj med mamma, på våra ställen. Det känns faktiskt riktigt jobbigt att jag missar liljekonvaljplockningen i år.

IMG_3909

Det kommer nog att bli en del recept på nässlor och ramslök framöver, det går ju bara inte annat vid denna tid på året. Det finns några ramslöksrecept på bloggen redan, men det kommer att fyllas på den närmaste tiden.

sparris

Sparrisen med ramslöksmajonnäs går varm även i år och det är gott både i paj och som soppa.

Annons

8 reaktioner till “Nässlor och ramslök

 1. Ramslöksmajonnäs. Bara namnet… Vilka underbara omgivningar och vilken bädd med vitsippor – underbart! Ser fram emot fler recept med ramslök, även om jag inte vet hur jag ska få tag på det själv…

  Kram!

  1. Har ni ingen i Stockholmstrakten? Mamma kan säkert skicka till dig med (Emmy fick just en laddning). 🙂 Vill du ha med rot så de kan föröka sig eller bara blad? Kram

 2. Jag åker till skåne i morgon och ska uppleva allt det där du skriver om. Är dock väldigt dålig på att plocka ätbart. Men ska verkgligen göra ett försök. Ramslök känns det som man kan blanda ihop med liljekonvalj?! Eller? Vet ju hur det smakar men har inget bra ställe. Nässlor kan man ju….;)

  1. Hurra för Skåne!

   Ranalöken ser lite ut som liljekonvalj och det går att ta fel nu när ingen av de blommar, men bara gnid på bladen. Luktar de lök/vitlök är det rätt. Och de växer lite som ogräs, så ser du liksom ett utspritt stråk så är det nog ramslök.

   Haha, nässlor vet nog alla! 🙂 Men ta bra handskar om du ska plocka, jag lyckades såklart att nälla mig igenom plasthandsken… :-/

 3. Vi gillar, både ramsen och de fina bilderna, så idylliskt det ser ut!
  Förstår precis hur du känner för din och din mammas speciella ställen, det är värt allt guld i världen med sådana platser vart de än finns!

  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s