Årets första rabarberpaj!

IMG_3927

När jag var hemma hos mamma och pappa i helgen tog mamma upp årets, för mig, första rabarber ur trädgården. Det finns otroligt mycket gott man kan göra av just rabarber, men jag visste precis vad jag ville göra av den. En engelsk crumble serverad med råkräm.

En brittisk crumble skiljer sig lite från en svensk smulpaj, och denna variant som jag modifierat efter ett av Delia Smiths recept är helt oroligt god med smak av mustigt brunt socker, krispig topping och mjuk frukt.

Den är precis lika enkel att göra som en vanlig smulpaj, bara snäppet godare om du frågar mig.

Denna fina rabarberefterrätt blir också mitt bidrag till Säsongens Bästa hos Det Gröna Skafferiet, eftersom månadens råvara är just rabarber.

IMG_3933

 

Brittisk rabarbercrumble, 4 portioner

ca 250 g rabarber, sköjd och skuren i bitar

1 1/2 dl farinsocker 

1/2 dl potatismjöl

Crumble:

100 g mjukt smör

200 g vetemjöl

135 g farinsocker

1 tsk bakpulver

Smörj en form. Lägg rabarberbitarna i botten på formen. Strö över farinsockret och potatismjölet. Mät upp alla ingredienser till crumblen i en skål. Blanda med trägaffel och häll i formen. Baka ca 30 minuter i 175 grader. Servera helst varm med vaniljglass eller rårörd vaniljkräm.

3 thoughts on “Årets första rabarberpaj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s