Ramslöksbröd

IMG_3924

Nästan varje fredag under min uppväxt åt vi räkor hemma. På sommaren med liknande tillbehör som ovan och på vintern i en tomatbaserad gryta med ris till. Och eftersom det är toksvårt att hitta bra kallvattenräkor med skal på i Londons matbutiker hurrade jag när mamma föreslog att vi skulle pilla rejer första kvällen jag kom hem.

Vi har alltid sallad (med avokado), majonnäs och kokt ägg till och så bröd av något slag. Eftersom vi precis plockat ramslök i skogen var det givet att vi skulle testa ramslöksbröd istället för hemmagjort vitlöksbröd. Och det blev helt fantastiskt gott!

IMG_3915

IMG_3923

Ramslöksbröd, 3-4 portioner

100 g mjukt saltat smör

1 handfull ramslök, finhackad

salt och vitpeppar efter smak

12 brödbitar 

Blanda ramslöken med det mjuka smöret tills du har ett grönt och fint smör. Smaka av med salt och peppar. Fördela på brödbitarna och baka i 180-200C ca 10-15 minuter tills brödet är krispigt i kanterna och smöret smält. Servera genast. 

Annonser

16 thoughts on “Ramslöksbröd

  1. Blev såååå inspirerad av er mysiga räkkväll. Vi gjorde precis likadant. Gott var det. Tack för recepten. Kram Karin

  2. Gillar gillar gillar! Allt!
    Här blir det buffé idag med bl.a. pasta med ramslöksgremolata och parmesan. Tack ännu en gång för ramslöken! Kram!

  3. Ramslök hörde jag om för första gången i september på bloggträffen i Ystad. Nu älskar jag rapsolja med ramslök och använder den hur mycket som helst. Men färsk ramslök har jag inte testat. Men det finns det tid till. Frågan är bara var den kan hittas här. Växer den fritt i Skåneland?

    Kram kram

    1. Hos oss i Skåne växer den lite överallt i skogen så vet inte riktigt vad för jord den trivs i. Men vill du att mamma ska skicka lite till dig? Hon har i trädgården. 😊

      Kram

  4. Samma här: alltid räkor på fredagen! Vi brukade köra på bara bröd och majonnäs. Men ramslöksbröd låter som något det!

  5. Ramslöksbröd ska det bli, jajamensan! Vi har ju ett ganska stort lager med ramslök i frysen nu så det är alltid välkommet med nya idéer.
    Låter som en väldigt trevlig fredagstradition, pillade räkor är fantastiskt gott och tillbehören kan ju verkligen varieras till 1000.

    Kramar

  6. Pingback: Ramslöksbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s