Brunch på Rosen, Malmö

brunch4

Förrförra helgen när jag var hemma i Skåne hade jag inte varit hemma och hälsat på sedan jul, så jag ville naturligtvis träffa så många av mina vänner som möjligt.

Ganska ofta bjuder jag hem mina vänner på lunch eller middag men det tar mycket tid att förbereda, så denna gång satsade jag på att samlas ute istället. Ett gäng åt jag middag med på Atmosfär och ett annat gäng brunchade jag med.

Och söndagsbrunch måste vara den ultimata get-togethern om man är ett större gäng (vi var tolv vuxna och två barn). Vår sittning började klockan 14 och det var alldeles utmärkt för bortsett från några mindre sällskap i ett annat rum fick vi mer eller mindre Rosen för oss själva.

Förutom trevlig inredning och personal som var uppmärksam men lät oss umgås på egen hand var också maten mycket bra. Det var en ganska matig brunch, vilket passar bra på eftermiddagen, och den bestod av flera olika stationer.

brunch1

Överst ser ni köket med tavlan som berättar vilka olika äggrätter man kunde välja mellan och som gjordes efter hand. Jag valde eggs benedict, som kom med hemmagjord English muffin, spenat, pocherat ägg och hollandaisesås (så tekniskt sett var det en eggs Florentine) men väldigt god. Ägget var aningen för mycket kokt men annars toppklass. brunch

Det fanns också gott om olika skinkor, inklusive skånk spickeskinka, några ostar och vildsvinskorv.

brunch7

Vid en station samsades små skaldjurssallader, caesarsallad samt varmrökt och kallrökt lax, allting i mindre portioner så att man orkade med flera rätter. 
brunch5Det fanns även soppa, kycklingben, revben, paj och obligatorisk äggröra och knaperstekt bacon, massa croissanter och wienerbröd och både frallor och olika sorters bröd.

Det fanns också yoghurt med musli i fina glas och små portioner av både cupcakes, rabarberpaj och brownie och gott om färsk frukt. 

Det kändes verkligen som att de tänkt till när det gällde portionsstorleken, mycket var gjort i miniform, så att man kunde avnjuta så mycket som möjligt. Och att sprida ut allting på flera olika ställen i rummet gjorde att buffén inte kändes så överväldigande, men det gjorde det dock desto svårare att veta var man skulle börja. 🙂

Kaffe, te, vatten och flera sorters juicer ingick också, vilket jag tycker är extra bra. Hit lär vi återvända, antagligen hela gänget i samlad trupp.

Rosen Bar & Dining, Mäster Johansgatan 15, Malmö

Annons

10 reaktioner till “Brunch på Rosen, Malmö

  1. Jaha, så blev man då sugen på brunch… får minsann passa på för snart är bruncharna över på Saltan för denna säsongen och benedicterna har vi nästan blivit beroende av:)

  2. Hittade hit förra helgen efter ditt tips och inredningen är ju hur mysig som helst. Ny omelett med västerbotten och sidfläsk samt svamp. Himmelriket! Dottern och jag betar oss igenom Malmös brunchutbud. Konserthusets hotell har ju störst utbud men inte lika mysig lokal. Scandic Triangeln (f.d. Hilton) saknar mejerivaror men var annars OK och inkluderade chokladfontän samt Kiviks goda juicer.

    1. Vad roligt att ni tyckte det var mysigt där! Omeletten låter kanon! Och vilken rolig helgaktivitet; att bruncha sig igenom staden. Chokladfontän låter som ett trevligt inslag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s