Bästa bästa chokladcookiesen

IMG_4062

Om du bestämmer dig för att testa detta recept kommer du garanterat att svära över det. –Kanske saknas något i receptet, så smulig som degen är?!

Men så skär du upp kakorna och trycker ihop dem på plåten och skjutsar in dem i ugnen. Och så vips så fylls hela köket av en himmelsk doft.

Så tar du upp dem från plåten och låter dem svalna på galler, men kan inte motstå att smaka en medan de fortfarande är varma. Och då förstår du, att det var värt det.

Bästa chokladcookiesen ever – det lovar jag!

Fantastiska chokladcookies, ca 25-35 stycken

Översatt från och anpassat efter Smitten Kitchens recept som i sin tur kommer från Dorie Greenspans bok Paris Sweets.

295 ml vetemjöl

5 msk + 1 tsk kakao

1/2 tsk bakpulver

160 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl farinsocker

4 msk strösocker

1/2 tsk flingsalt

1 tsk vaniljpulver (eller -essens)

140 g hackad mörk choklad

Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. I en annan bunke vispa smöret med en elvisp tills det är mjukt och fluffigt. Tillsätt båda sorterna socker, salt och vanilj och vispa krämigt. 

Tillsätt hela mjölblandningen och täck bunken med en diskhandduk (för att motverka mjölmoln i köket) och vispa på lägsta hastighet tills mjölet har blandats. Vispa så lite som möjligt, det viktiga är att allt blandas men konsistensen kommer att vara mycket smulig. Blanda i chokladen, rör så lite som möjligt. Häll ut smulorna på ett bakbord och dela upp i två högar. Pressa samman smulorna i varje hög till en rulle (jag gjorde detta på plastfolie), ca 4 cm i diameter. Rulla in i plastfolie och kyl i minst tre timmar

Värm ugnen till 160C. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Skär ca 1 cm tjocka skivor av rullarna och lägg på plåten med ca 2 cm mellanrum. Degen kommer att smula sig, men det gå bra att forma till en liten hög på plåten. Utseendet är inte det bästa med dessa kakor – det är smaken! 

Grädda i 12 minuter i mitten av ugnen. De kommer inte att se färdiga ut, men det är de. Låt svalna tills rumstemperatur och servera. 

Annonser

11 thoughts on “Bästa bästa chokladcookiesen

  1. Tack för ”varningen”! Om jag gör kakorna, äh inte om utan när, så ska jag tänka på det och inte slita mitt hår 🙂 Ser ljuvliga ut!

  2. Hej Hanna,
    jag har fått tips om din blogg och läser och inspireras både av restaurangbesök och hemmamatlagning. De här kakorna var jag bara tvungen att testa och de var verkligen supergoda, så underbart chokladfylliga. Tack! //Carin

    1. Hej Carin! Så roligt att du hittat hit till bloggen och provat chokladkakorna – helt farligt goda ju! Tack själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s