Enkel sparrissallad med dijonvinägrett och hyvlad parmesan

1

 

Den här otroligt enkla, men ack så goda, sparrissalladen lagade jag hemma hos Charlotte i måndags när min bokklubb samlades. Vi har alltid knytkalas så förutom min sparrisrätt hade vi sallad med feta och tomat, bakad camembert och surdegsbröd, pizza och oliver och choklad till efterrätt.

Sparrissallad med dijonvinägrett och hyvlad parmesan, 4 portioner

3 buntar grön sparris

80 g ruccola

1 citron

1 tsk dijonsenap

4 msk oliv- eller rapsolja

salt, svartpeppar

olja till stekning

Bryt av de träiga delarna på sparrisen och skölj. Hetta upp olja i en panna och stek sparrisen i omgångar på medelvärme tills de fått färg, ca 5-10 minuter per omgång. Salta och peppra. 

Blanda senapen med saften av halva citronen och vispa i oljan. Smaka av med salt och peppar. 

Bred ut ruccolan på ett fat, lägg sparrisen ovanpå, ringla över vinägretten och hyvla över rikligt med parmesan. Skär upp resten av citronen i klyftor och servera till. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s