Efter att gång på gång blivit påmind av Annika om hur trevlig tidningen Bon Appetit är fick jag äntligen de berömda tummarna ur och köpte mig en iPad-prenumeration i helgen. Och när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle göra med resterna sen fredagens grillmiddag fick jag syn på ett recept med mexikanskt majssallad. Jag hade grillad majs i kylen. Och parmesan, majonnäs, lime och koriander. Sorted.
Och kvällen middag var spikad. Salladen tog endast några minuter att förbereda och under tiden värmde jag en bit kött i stekpanna och pressade på lite citronsaft. Och resultatet var verkligen mind-blowing! Jösses, vilken sallad! Det finns ett viss risk att jag kommer att vara riktigt beroende av denna sallad i slutet på sommaren och om ni går samma öde tillmötes så kom ihåg att jag varnade er.
Den härligt rökiga smaken av majsen tillsammans med dess sötma, sältan från parmesanen, syran från limen och fräschören från koriandern är den ultimata smakkombinationen. Ni måste prova – lova mig det!
Mexikansk majssallad med korinader och lime, 4 portioner
Översatt från Bon Appetits recept.
4 majskolvar
3 msk majonnäs, helst Hellman’s eller hemmagjord
2 msk färskpressad lime
1/8 tsk paprikapulver
1 nypa cayennepeppar (kan uteslutas)
ca 55 g riven parmesan
2 msk hackad färsk koriander, och mer för dekoration
Grilla majskolvarna på medelvärme. Vänd emellanåt och grilla tills de fått fin färg, ca 8-10 minuter. Låt svalna lite. Skär av majskornen från -kolven.
Blanda majonnäs, limesaft, paprika, cayenne och parmesanosten i en skål. Blanda i majsen, hackad koriander och blanda. Smaka av med salt och peppar. Toppa med extra parmesan och koriander vid servering.
Åh herre. Nu får det bli sol här så jag kan grilla majs!