Räkor med black garlicdipp

IMG_4222

Inför fredagens middagsbjudning hade jag tänkt grilla bläckfisk och servera med örtsmör, men Waitrose hade tråkigt nog sålt slut på squid. Men i fiskdisken hade de minsann vanliga kallvattenräkor med skal (som är stört omöjligt att hitta här) så jag fick tillfälle att prova Pyttes black garlic-dipp.

Dippen var verkligen fenomenaly god och är absolut ett bra nybörjarrecept för black garlic, säger hon som haft sin svarta vitlök i kylen i flera månader och inte kommit sig för att använda den.

Det är svårt att beskriva smaken på denna fermenterade vitlök som alltså är mycket olik färsk vitlök. Istället är smaken mildare, rundare och sötare. Svårt att förklara så det är lika bra ni själva testar. 🙂

Black garlic-dipp, 5-6 portioner

Inspirerad av Pyttes recept, ändrade dock mängderna lite.

4 klyftor black garlic

3 dl fet creme fraiche

1 klyfta citron, saften

salt och peppar

Pressa black garlic och blanda med creme fraichen. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och  kör med elvisp några minuter för att få en fluffig dipp. 

Annonser

5 thoughts on “Räkor med black garlicdipp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s