Annas mandelkaka

IMG_4342

Mina kollegor är helt galna i mandel, så när jag såg att Anna på Skånska Skafferiet bloggade om en menorkinsk mandelkaka häromdagen visste jag direkt att den skulle gå hem på kontoret. Och mycket riktigt, den tog slut illa kvickt!

IMG_4330

Mandelkaka med grädde och jordgubbar, 6-8 portioner

Efter Annas recept.

Kakan:

250 g sötmandel

250 g strösocker

4 ägg

1 tsk vaniljpulver eller -essens

(1 nypa salt)

smör till formen

Till servering:

3 dl vispgrädde, lättvispad 

200 g jordgubbar, halverde

Ställ in ugnen på 180 grader. 

Mal den hela mandeln och vispa ägg, socker, salt och vanilj riktigt pösigt med elvisp eller i maskin. Vänd ner mandeln i smeten men spara ett par matskedar till formen.
Smörj en rund (24 cm) form med smör och bröa med mandeln. Häll tillbaka eventuellt överskott i kaksmeten och fyll sedan formen.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 55-60 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt innan du garnerar den med grädde och halverade gubbar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s