Sallad med bakad jordärtskocka, parmaskinka, citron och parmesan

IMG_4388

Varmt väder kräver sin sallad, eller hur?! Jag tycker om sallader, men för att de ska vara goda och mättande behövs det lite matiga ingredienser. Denna sallad gjord på mina sista jordärtskockor (bakade), ruccola, parmaskinka, parmesan och en dressing med honung och citron är både fantastiskt god men också mättande nog att ätas till middag.

IMG_4376

Sallad med bakad jordärtskocka, parmaskinka, citron och parmesan, per portion

4-5 jordärtskockor

3 skivor parmaskinka

2 nävar ruccola

hyvlad parmesan

Dressing:

4 msk rapsolja

2 tsk honung

1/2 tsk citronzest

1/2 citron, saften

salt, svartpeppar

Skölj och dela varje skocka i fyra klyftor. Lägg i en liten ugnsform och ringla över rapsolja, salt och peppar. Baka i 180C tills mjuka, ca 30-40 minuter beroende på storlek. Låt svalna något. 

Vispa ihop salladsdressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg ihop salladen; först ruccola, sedan skockorna, parman och ringla över dressingen. Toppa med rikligt med hyvlad parmesan. 

Annonser

4 thoughts on “Sallad med bakad jordärtskocka, parmaskinka, citron och parmesan

  1. Så som en toppensallad vilken dag som, inte bara en varm sommardag. Ugnsrostade jordärtskockor i låter mycket gott.
    Hoppas det är bättre med förkylningen. Kram.

    1. Tack snälla, på bättringsvägen nu tack och lov. Visst kan man äta sallad vilken dag som helst, men jag är lite konstigt säsongsberoende. Byter sallad mot soppa när det blir svalt. 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s