Gratinerad fylld korv med potatismos

fk

OK, fylld korv med potatismos kanske inte kvalar in bland sommarmaten, men jag har har varit sugen på den länge nog (sedan jag såg den hos Lotta för ett tag sedan) och kunde inte vänta tills det blev svalare. Och det är faktiskt riktigt gott med redig mat bland alla sallader och grillat. Just sayin.

I Lottas recept ingår också en ketchupgrädde som jag hoppade över eftersom jag inte är något större ketchupfan. Så länge du gör ett krämigt mos behövs det inte mer till tycker jag. Men kika in hos Lotta för originalreceptet

fk2

 

Fylld och graniterad korv, 4 portioner
Anpassat efter Lottas recept
 
8 frukostkorvar
 
Fyllning:
125 g philadelphiaost 
2-3 msk bostongurka (eller hackad inlagd gurka)
2-3 tsk senap
2 dl riven ost 
1 gul lök, finhackad
salt och svartpeppar

Skåra upp korvarna på längden. Blanda ingredienserna till fyllning och fördela den i korvarna. (Jag toppade dem med lite mer riven ost). Smörj en ugnssäker form och lägg i korvarna. Gratinera mitt i ugnen på 200C i 20-25 minuter. Servera med potatismos. 

 

4 reaktioner till “Gratinerad fylld korv med potatismos

  1. Nämen gud så gott det låter!!! har jag aldrig tänkt på- att man kan fylla en korv!!!! Det vattnas i munnen!!! Blir kanske till middag ikväll!!! 🙂 Tack för tips!
    /anna

  2. Perfekt med alla smakerna direkt ner i korven! Men potatismos på knölarna som säljs just nu är inget gott, saknar så variationen som ”gamla” potatisar erbjuder…

    Kramar

    1. Nej, mos på nypotatis går inte så bra. Här säljs det fortfarande vinterpotatis i butik dock, tycker det är gott att bryta av med det ibland. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s