OK, fylld korv med potatismos kanske inte kvalar in bland sommarmaten, men jag har har varit sugen på den länge nog (sedan jag såg den hos Lotta för ett tag sedan) och kunde inte vänta tills det blev svalare. Och det är faktiskt riktigt gott med redig mat bland alla sallader och grillat. Just sayin.
I Lottas recept ingår också en ketchupgrädde som jag hoppade över eftersom jag inte är något större ketchupfan. Så länge du gör ett krämigt mos behövs det inte mer till tycker jag. Men kika in hos Lotta för originalreceptet.
Skåra upp korvarna på längden. Blanda ingredienserna till fyllning och fördela den i korvarna. (Jag toppade dem med lite mer riven ost). Smörj en ugnssäker form och lägg i korvarna. Gratinera mitt i ugnen på 200C i 20-25 minuter. Servera med potatismos.
Nämen gud så gott det låter!!! har jag aldrig tänkt på- att man kan fylla en korv!!!! Det vattnas i munnen!!! Blir kanske till middag ikväll!!! 🙂 Tack för tips!
/anna
Hoppas du gillade om det blev det till middag! 🙂
Perfekt med alla smakerna direkt ner i korven! Men potatismos på knölarna som säljs just nu är inget gott, saknar så variationen som ”gamla” potatisar erbjuder…
Kramar
Nej, mos på nypotatis går inte så bra. Här säljs det fortfarande vinterpotatis i butik dock, tycker det är gott att bryta av med det ibland. Kram