Min kollega Caroline och jag kan prata restauranger i timmar. Och när vi häromdagen pratade om en restaurang (där jag tänkte fira min födelsedag) ledde det till att vi pratade om en annan restaurang, insåg att ingen av oss ätit där men att vi båda var dying to go. Så vi gjorde slag i saken och gick dit.
Stället i fråga heter Bocca di Lupo; en välkänd italiensk restaurang i stan med gott renommé och otroligt god mat. Så god att jag flera dagar senare kan förnimma smakerna av denna fantastiska måltid.
Deras meny är indelad i flera kategorier och förutom en kort beskrivning av rätterna står det också vilken region i Italien rätten härstammar från. Med de flesta rätter kan man välja en stor eller liten portion och vi valde konsekvent de små så att vi kunde dela på allt och provsmaka så många rätter som möjligt.
Vi började naturligtvis med bröd; dels en focaccia med karamelliserad lök och ett vitt surdegsbröd, samt oliver.
Sen följde sicilianska råa räkor som var naturligt söta i smaken och fräscht smaksatta med apelsinskal. Trots att jag i vanliga fall föredrar citron eller lime som smaksättning framför apelsin var dessa helt fantastiskt goda och smaksättningen helt perfekt. Portionen var mycket generös och det var tur eftersom man kan äta många av dessa små rackare utan att bli mätt.
Jag kan aldrig motstå fyllda friterade zucchiniblommor och det kunde inte Caroline heller, så vi åt varsin ljuvlig skapelse fylld med ansjovis och mozzarella.
Tunt skivad stekt squash med chili, vitlök och persilja var också ett fräscht inslag. Den var lite chilistarkare än väntat men mycket god.
Grillad lammbräss och kronärtskocka på spett med olivolja och citron var också fantastiskt god. Brässen var mjäll och smälte i munnen och skockorna fulla av smak.
Ytterligare en fullträff var linguine med mörkt krabbkött och tomat. Krämig utan att vara tung och fantastiska smaker i munnen.
Bocca di Lupo imponerade verkligen och är lika fantastiskt bra som Zucca. Men några saker talar mer för Bocca di Lupo; dels läget pch dels plockmaten på menyn. Jag tycker om att äta långsamt från flera rätter.
Bocca di Lupo,12 Archer Street, London W1D 7BB
Wow. Wow. Wow.
Räkorna!
I know. Räkorna var to die for.
Så härligt med restauranger där man kan ta i en massa små rätter o dela, man går ju nästan inte miste om en endaste godsak då:)
Dom fyllda blommorna låter absolut inte fel alls!
Kramar
Asså, flera av era kommentarer hade hamnat i spam-mappen, så sorry att jag ej svarat!
Håller helt med, man vill ju smaka på allt det goda. 🙂 Stor kram till er
Bra att sluta snacka och göra mer verkstad i stället – att besöka restaurangen som verkar vara toppen! Såna där friterade zucchiniblommor har jag aldrig provat men har sett lagas på mat-TV massor av gånger. Får se till att hitta en restaurang jag också som har det på menyn!
Hoppas du har det riktigt bra!
Kram Lotta
Precis, bättre att göra’t!
Du måste smaka friterade zucchiniblommor, de är galet goda. Brukar oftast vara med mild getost och honung, men gott detta med! Annars får du börja odla egna.. 😉 Kram