Shake Shack i Covent Garden

ss3

Antalet hamburgerrestauranger i London har fullkomligen exploderat de senaste två-tre åren och bara den senaste månaden har två välkända amerikanska hamburgerkedjor, Five Guys och Shake Shack, öppnat i Covent Garden.

Five Guys hade dock inte jag hört talas om innan de öppnade här och vid första anblicken tyckte jag restaurangen såg lite tråkig ut. Shake Shack hade jag däremot hört talas om tidigare och jag hade tänkt att äta där i New York, men det hanns tyvärr inte med.

ss4

Jag gick hit tillsammans med två kollegor för att äta lunch och kön var ganska lång trots att vi kom hit redan vid tolv-tiden. Men kön rör på sig och hela kö- och beställningsprocessen var riktigt effektiv och välorganiserad så det gick smidigt. Dessutom är det inte så jobbigt att köa i fint väder och vi blev t o m distraherade med små bägare mjukglass.

Hamburgerrestaurangen är inhyst själva marknadsbyggnaderna i Covent Garden, på piazzan och trots att byggnaden är i gammal stil är den modernare designen snyggt intregrerad. Och innergården har blivit uteservering.

ss2

Jag bestämde mig för att prova Smoke Shack-burgaren med ost, bacon, cherry peppers och shackdressing. Själva biffen var god och mör, brödet av briochetyp som varken smular eller suger i sig dressing som en svamp och tillbehören mycket goda.

ss1

Eftersom jag har en förkärlek till allting med smält ost kunde jag inte motstå deras cheese fries. Pommes fritesen är räfflade och därför extra knapriga och såsen faktiskt riktigt god. Perfekt lunch när man druckit vin kvällen innan.

Shake Shack, Covent Garden, 24 Market Building, The Piazza, London WC2E 8RD

Annons

3 reaktioner till “Shake Shack i Covent Garden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s