Middag på Barrica, Fitzrovia

bar1

Förra fredagen blev puben till middag och middagen till nattklubb, så det var skönt att de enda planerna jag hade dagen efter var att äta middag med min kompis Laura och hennes kusin Julia som var på besök.

Efter en drink på ett annat ställe gick vi till Barrica på Goodge Street och åt middag. Vi gillade direkt stämningen här med fullt ös både på personal och gäster.

Maten som serveras är traditionella tapas och jag verkligen älskar att plocka med olika smårätter. Dels hinner jag njuta mer av maten och dels äter jag långsammare vilket min mage verkligen uppskattar.

bar8

Efter lite bröd och oliver gick vi lös på Jamon Cebo, en mycket god och prisvärd lufttorkad skinka full av smak.

bar7

Jag kan aldrig motstå pimientos de padron, oavsett om jag ser dem på en meny eller i en butik och dessa var perfekta; mjuka och salta.

bar6

Patatas bravas med aioli är också svårt att motstå och vi tyckte alla att vi behövde lite kolhydrater. Potatisen var riktigt krispig och god och aiolin härligt vitlöksstark.

bar9

Dessa små bechamelcroquettes med mild rökt ost och sommartryffel var en av mina favoriter under kvällen. Ljuvligt krämigt innanmäte och krispigt skal, som sig bör. Och tryffeln passade ypperligt till.

bar3

Vi beställde också in morcilla som lite felaktigt beskrevs som blodpudding [black pudding] på menyn istället för blodkorv. Men den skiljer sig ändå ganska mycket åt från en svensk blodkorv, morcilla är mera som en mild chorizo med blod i. Och enligt mitt tycke mycket god.

bar4

Denna lilla smörgås med ankbröst var otroligt god, men typiskt nog har jag glömt vad den serverats med och menyn på hemsidan är inte uppdaterad. Men gott var det som sagt.

bar5Hjärtmusslorna med fänkål och kronärtskocka var också ljuvligt goda, och det var trevligt att bryta av köttet med lite skaldjur.
bar2

Laxen på en bädd av sallad och bönor smakade jag faktiskt inte. Det är tyvärr sällan jag är sugen på tillagad lax efter att ha ätit det mer eller mindre alltid när jag borde i Sverige. Men den såg god ut och Laura och Julia var nöjda. Själv föredrar jag rå, gravad eller rökt lax numera.

Barrica är perfekt för en glad middag med vänner och priserna är verkligen snälla. Vi åt allt ovan samt delade på en flaska vin och inklusive service charge betalade vi £22 vardera. Säg mig var det är möjligt hemma i Sverige?!

Barrica Tapas Bar, 62 Goodge Street, London W1T 4NE, 020 7436 9448

Annonser

5 thoughts on “Middag på Barrica, Fitzrovia

  1. Mc Donalds? Fast de har ju inte vin då förstås… Jag går väldigt sällan ut och äter i Sverige, tycker de är galna priser och får svårt att uppskatta maten då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s