Ett besök på Kensington Palace

kp8

Två dagar efter min födelsedag var det min vän Gabys tur att fylla år. Eftersom hon fyllde år på en lördag kunde vi utnyttja dagen och bestämde oss för att gå och titta på kungliga klänningar på Kensington Palace (där för övrigt Kate, Wills och lille George bor).

Kensington Palace ligger i västra delen av Kensington Gardens, mycket nära Kensington High Street där vi möttes. Sen tittade vi faktiskt på alla utställningarna och inte bara klänningarna.

kp7

I The King’s State Apartment handlade utställningen främst om kungarna Charles I och Charles II och om hur det gick till när man sökte audiens hos kungen.

kp1

I The Queen’s State Apartments lär man känna Mary II och vad som hände när Stuart-dynastin upphörde.

Båda dessa utställningar var mycket pedagogiskt inriktade mot både barn och vuxna. Det fanns mycket att titta på, fina dekorationer och lådor att dra ut etc. Måste säga att jag blev riktigt imponerad!

kp2

Fashion Rules var utställningen med de kungliga klänningarna lite fyndigt döpt till. Den började på 1950 och 1960-talen med drottning Elizabeth II klänningar, sedan vidare under 1960- och 1970-talen med prinsessan Margarets klänningar för att sluta på 1980-talet med prinsessan Dianas klänningar. 1980-talsklänningarna var egentligen hiskeligt fula om än toppmoderna då och ändå klädde de verkligen Diana, det stämmer nog det där uttrycket; ‘Allt klär en skönhet’.

Vi tittade även på utställningen Victoria Revealed om drottning Victorias hela liv. Hon föddes och växte upp här innan hon blev drottning. Naturligtvis handlade utställningen också om prins Albert, hennes livs stora kärlek som dog relativt ung efter 20 års äktenskap och som hon sörjde resten av livet.

kp3

Trädgården vid Kensington Palace

kp4

kp5

Efter allt det kulturella strosade vi till orangeriet där vi smuttade på bubbel och åt tårta, samt vilade benen (det var otäckt kvavt och varmt denna dag) innan vi promenerade till Notting Hill och åt middag.

c4

Kensington Palace State Apartments, Kensington Gardens, London W8 4PX

Annonser

4 thoughts on “Ett besök på Kensington Palace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s