En mysdag i Köpenhamn

DSCN0721

När vi pluggade i Lund brukade Maria och jag ofta åka till Köpenhamn över dagen, strosa i affärer och ha det gott. Ibland följde även hennes dåvarande pojkvän men numera man (och min barndomskompis) Daniel och någon killkompis med.

Så nu i sommar var det hög tid för oss att göra ett Köpenhamnsbesök igen, denna gång med söte Otto som extra sällskap. Det var en ganska varm dag och det var rätt bekvämt att kunna skylla på ett litet barn varannan timme sådär när vi vuxna behövde sitta ned och ta något att dricka.

DSCN0732

Vi hade parkerat och så runt lunchtid så efter en liten promenad stannade vi vid Wanna B på Strædet där det blev lunch på uteserveringen. Maria och Daniel hade varit här förr och provat både sallader och burgaren och det var just burgaren (som dessutom var dagens lunchspecial) som vi alla valde. Den var riktigt god och serverades med smält ost och bacon i ciabattabröd med chunky pommes frites och chilidippa till.

DSCN0724

DSCN0733

ska23

 

Det blev också lite shopping. Jag brukar alltid titta in i Kirk på Strædet när jag är i byen eftersom jag gillar deras lite maskulina (och lite brittiska) inredningsstil.

ska31

 

Vi upptäckte också Hay House, som tydligen legat på samma adress ovanför Café Norden på Strøget i fyra år utan att någon av oss lagt märke till det. Men det finns en Hay-butik till i stan så kanske inte så konstigt ändå… Denna butik är väl värd ett besök, inhyst i en paradvåning i ett fint äldre hus med stuckatur i taket, fint ljusinsläpp och parkettgolv. Vi hann också med att fika på Illum och äta middag på kvällen, men den restaurangen får ett eget inlägg. Stay tuned.

 

Annonser

4 thoughts on “En mysdag i Köpenhamn

  1. Kul med Köpenhamnstips! Jag har skamligt nog aldrig varit där…. Men det står på en av alla dessa listor över saker som ska provas och göras 🙂 Ser jättehärligt ut.

    Kram och trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s