Middag på U Maje i Tonke, Korcula, Kroatien

IMG_4934

Gaby och jag var minsann fenor på att semestra, bara så att ni vet. Att lyckas pricka in den enda helt molnfria dagen att gå till stranden när vi var i Split var en sak vi lyckades med. Och att välja bra restauranger mest hela tiden var en annan grej.

Det här mysiga stället, U Maje i Tonke, i Korcula tyckte vi riktigt mycket om. Maten var enkel men vällagad, menyn finurligt skriven och borden utomhus klädda i olika blommiga dukar. Och som alla ställen vi åt på i Kroatien var det mycket prisvärt.

IMG_4917 IMG_4922

Vi valde att dela på de två rätter vi båda velade mellan. De ser snarlika ut men smakade helt olika. Överst en polentagratäng med lufttorkad skinka, tomatsås och mild getost. Mycket gott och ett för mig nytt sätt att tillaga polenta.

IMG_4925

Auberginerullar med lufttorkad skinka och en betydligt skarpare getost i tomatsås – fantastiskt gott! Hade vi orkat äta mera hade vi definitivt beställt in deras signaturrätt som var en bricka full med ett axplock av menyns förrätter. Den såg otroligt fin ut men vi behövde något med mer substans i än plock, tyvärr. Next time…

IMG_4956

En liten titt in i köket där två medelålders damer lagade all mat från scratch med menyn uppsatt innanför dörren. Rekommenderas!

U Maje i Tonke, Trg korčulanskih klesara i kipara 2, 20260 Korcula, Croatia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s