Kroatien: Split

IMG_5650

Efter nästan en vecka ombord en segelbåt kändes det riktigt lyxigt att sova i riktig säng och ha tillgång till wifi på hotellet. Vi hade några extra dagar att vila upp oss på och utforska Split.

En taxichaufför vi pratade beskrev Split som en en stad i förändring och en stad man mest passerar igenom och det ligger nog lite i det. Att den är i förändring har med Kroatiens inträde i EU och landets ökade turism att göra och även om Split var trevligt var det inte tillräckligt att se och göra här för att man ska stanna kvar länge. Mer än de fyra dagar vi tillbringade här behövs inte.

IMG_5653

Den mest kända turistattraktionen var Diocletianus palats i mitten av staden som uppfördes här på romartiden. Tydligen en av de största bevarade romerska byggnaderna i världen men den är inte så fint presenterad tyckte vi. Det var mycket turistjippon, restauranger och affärer mitt ibland ruinerna vilket förstörde lite.

IMG_5654

En sak jag inte hade en aning om är att kravatten ursprungligen kommer från Kroatien och det gick naturligtvis att köpa fina sidenkravatter i stan. Här det dekorativa handtaget till en kravattbutik.

IMG_5655

IMG_5677

IMG_5661

Gatan Riva (typ strandpromenaden) var fin men turistig. Trevlig i små doser, med fin utsikt över marinan och ut mot havet. Tack Split för trevliga dagar! (Stay tuned för restaurangrecensionerna!)

IMG_5705

IMG_5741

2 reaktioner till “Kroatien: Split

  1. Superfina bilder, verkligen kul att se! Förstår vad du menar dock med ställen som det räcker att besöka i några få dagar, bara. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s