Middag på Fife, Split, Kroatien

IMG_5721

När man frågade om restaurangrekommendationer i Split fanns Fife alltid med bland förslagen så vi hade ganska höga förväntningar när vi gick hit. Det var proppfullt varje kväll och ser onekligen mysigt ut. Och även om det inte var något fel på maten så var vi kanske inte helt lyriska när vi gick därifrån och anledningen är kanske så enkel som att det kanske inte är en foodie-restaurang. Maten är helt OK, men inte mer än så men stämningen är gemytlig och maten otroligt billig.

IMG_5694

Middag för två, eller fyra?! Det är generösa portioner på Fife.

IMG_5688

Cevapin var god, men inte godare än de vi ätit på andra ställen.

IMG_5690

Vi fick in ett helt berg av calamari och den var också god, men inte mer än så. Min egen hemmagjorda är faktiskt betydligt bättre.

IMG_5693

Jag tänker mig (utan några som helst belägg) att i köket på Fife står en äldre dam och lagar samma sorts mat hon gjort i en herrans massa år. För det är gott om grytor och mastig mat i stora portioner, precis som att hon är rädd att någon ska gå hungrig. Jag tänker mig en redig matrona bland grytorna som bara vill ta hand om en, men som kanske kunde utveckla sin kokkonst lite för att hänga med i tiden.

Det är nämligen stor skillnad på maten på Fife och några av de andra restaurangerna vi provade. Fife påminner om svunna tider medan många restauranger satsar på välskrivna (och ofta finurliga) menyer, fin layout och lite lättare mat.

Fife är helt klart värt ett besök och det är verkligen prisvärd mat lagad från grunden som erbjuds här, gå bara hit med lagom förväntningar.

Fife, Trumbićeva obala 11, 21000, Split, Croatia

2 reaktioner till “Middag på Fife, Split, Kroatien

  1. Så är det säkert! Men man kan bli lite överraskad ibland när man fått en restaurang rekommenderad, och så når den inte de höjder man hoppades på. Kanske är det så för foodies? Man lagar rätt bra mat själv och imponeras inte av vanlig rekorderlig mat? Det tror jag iaf.

    Hemlagade calamares är svårslagna! Det måste jag göra nån kväll, mums!

  2. Rejäla portioner, det kan man inte ta ifrån dem 🙂
    Det är så trist att ha höga förväntningar på restauranger, för att bli besviken… Tycker det händer lite för ofta faktiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s