Ljuvlig lunch på Dvor, Split, Kroatien

c55

Eftersom vi var i Split några dagar höll vi oss inte bara till turiststråken utan vandrade runt lite varstans i stan och det var under en sådan promenad vi fann denna pärla till restaurang. Området kändes som det finare i staden med flådiga bilar, champagnebarer, tennisbanor och så då restaurang Dvor.

c45

Läget var verkligen kanon med utsikt över stranden och havet. Vi satt i den mysiga trädgården och njöt av både miljön och maten.

c30

c48

Vi fick in en amuse bouche-bricka med husets egen prosciutto, salami och crostini rostade i vedeldad ugn. Fantastiskt gott i all sin enkelhet!

c50

Menyn var riktigt charmigt skriven med kockens egna lite arroganta men roliga kommentarer i kanten och det var dessutom en riktigt bra meny så det tog lite tid för oss att bestämma oss, men så småningom blev det en torskrisotto för Gaby. Lite konstig smakkombination tyckte jag innan jag fick smakat, men wow så gott. Fantastiskt duktig kock!

c51

Jag valde husets egna tagliatelle med prusciutto, svart tryffel (som jag är oerhört svag för) och ruccola. Fantastiskt krämig sås med  klara smaker, verkligen en semesterfavorit!

c54

 

Efter att vi ätit oss mätta satt vi kvar en stund och njöt av utsikten och att titta på de andra gästerna som var en salig blandning av familjer, damer som lunchade och några par.

Det enda minuset med denna trevliga restaurang var tyvärr servicen. Nu vägde både den vackra miljön och den goda maten upp men servicen var inget vidare. Köket verkade ha för mycket att göra så vi väntade en god stund på vår varmrätt utan att någon kom och sa till oss. Och när vi skulle betala var personalen som bortblåst så vi fick vänta länge då med. Trots detta rekommenderar jag verkligen denna restaurang, förhoppningsvis var det bara tillfälligt men annars borde de fundera på att byta ut delar av sin personal.

Dvor, Put Firula 14, 21000 Split, Croatia

2 reaktioner till “Ljuvlig lunch på Dvor, Split, Kroatien

    1. Verkligen minus. Ibland kan det vara jättebra service tills man vill betala och då är alla puts väck… Suck för sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s