Öjebytoast

IMG_4443

Den här goda toasten lade jag i prova-på-högen när Annika först lade upp receptet för en mindre evighet sedan. Det glömdes dock inte bort och för ett bra tag sedan blandade jag ihop ingredienserna till en ljuvlig röra och serverade på smörstekt baguette. Halleluja, så gott! Smakerna är perfekt avvägda och kombinationen kräftor, stark ost, kummin och honung är sublim.

Marsch iväg till affären och handla ingredienser med er och njut av detta till helgen!

Öjebytoast, 4 portioner

Efter Annikas eminenta recept.

340 gram kräftstjärtar
125 gram Västerbottensost, finriven (jag ersatte med lagrad Cheddar)
1 msk kumminfrön
2 msk finhackad dill
1 tsk honung

3 rågade matskedar majonnäs (hemlagad eller Hellman’s)

Häll kräftstjärtarna i en sil, och låt dem rinna av ordentligt. FInhacka dem sedan. Blanda med majonnäs, finriven Västerbottensost, kumminfrön och dill. Smaka av med honung; minst en tesked. Ställ kräftröran i kylskåp i minst en halvtimma. Servera på smörstekt, kantskuren toast eller tunna, smörstekta skivor av (surdegs)baguette.

3 thoughts on “Öjebytoast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s