Middag på Arbutus, Soho

h17

Arbutus på Frith Street i Soho är en mycket avslappnad stjärnkrog. Den har en Michelinstjärna och bjuder på otroligt god mat men det finns inte en enda linneduk i sikte.

Istället är det vackra träytor och less is more-känsla. Även när det gäller maten. Vi var här för att fira Laura’s födelsedag och efter en drink på Lab Bar började vi med varsitt glas prosecco på Arbutus medan vi studerade menyn.

h15

Jag och Laura valde samma förrätt och något som verkar vara en av deras signaturrätter; krispigt grishuvud med potatispuré och inlagd rova. Fläskköttet var krispigt, lent och umamistinnt. Fullkomligt ljuvligt och passade otroligt bra ihop med den lena potatispurén och den friska, skarpa rovan. Rekommenderas verkligen!

h25

Gabys förrätt var minst lika god. Grillad broccoli och tempura broccoli med Caesarmajonnäs som var himmelsk. Himmelsk, hör ni med?! Den godaste broccoli vi någonsin smakat. Rekommenderas den med, således!

h16

Till varmrätt följde vi alla tre servitrisens rekommendation om biffen. Och den var otroligt god, men inte fullt lika spännande som förrätterna. Alla förrätterna på menyn lät fantastiska medan varmrätterna kändes lite tråkigare.

Vår bit biff var dock perfekt tillagad och potatisgratängen vi fick till var helt underbar och spenaten och lökbitarna vr fulla av smak de också, men detta ligger ändå ganska nära den typ av matlagning jag själv tar mig an hemma, och det är kanske därför det inte känns lika spännande som förrätterna som är lite mer out there. 

h14

Men trots lägre spänningsfaktor är detta matlagning på hög nivå. Allting vi åt var verkligen perfekt utfört både gällande råvaror, smaksättning, kryddning och teknik.

h12

Jag var otroligt mätt efter den stora biffen men kunde inte motstå en kula dulce de lecheglass med mjölkig vaniljkräm. Även den var helt perfekt och en njutning för gommen trots att jag var övermätt.

h11

Gaby och Laura valde en dessert med aerated vit choklad (alltså choklad full med luftbubblor så att den liknande en svamp), salt kolamousse och pocherat päron. Den var också en fullträff men just päronen var aningen för hårda i konsistensen tyckte vi.

Allt som allt var detta en toppenmåltid och de förtjänar verkligen sin stjärna i Guide de Michelin. Vilken kokkonst! Servicen var också mycket proffsig men ändå avslappnad och vi uppskattade även de lätt pornografiska bilderna på toaletten från 1920-talet.

Arbutus, 63 — 64 Frith Street, London W1D 3JW

8 thoughts on “Middag på Arbutus, Soho

    1. Haha, isf är de smått perversa i köket, men det är väl de flesta kockar?😉 Laga mat kan de iaf så jag förlåter dem allt annat.🙂

  1. Haha, man bara måste älska meningen om de pornografiska bilderna på toaletten! Låter som ett galet bra ställe, och efterrätten (den vita chokladen, geee miiiiiig) ser löjligt fin ut!

    1. Haha, du skulle se bilderna. ‘Naken dam poserar med dammsugare’ etc. Galet, men kul med en restaurang som har humor! Och maten var kanon, du hade älskat broccolin med!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s