Middag på favoriten Terroirs, West End

t2

Vissa saker i livet är riktigt bra och då tycker jag att man ska sprida det. Jag är en oerhört kritisk person så när jag väl tycker att något (en TV-serie, bok, ny mascara, restaurang, matprodukt) är riktigt bra vill jag ju föra det vidare till vänner och bekanta så att de kan ta del av samma positiva upplevelse som jag fått. Sen har ju alla olika referensramar och alla tycker inte lika, men jag gillar ändå utbyten av det här slaget.

t5

En av alla Londons restauranger som jag verkligen kan rekommendera till alla (utom möjligen barnfamiljer) är Terroirs. Denna vinbar och restaurang är en återkommande favorit och det går bara inte att bli besviken här. Maten är inte i gourmetstil men alltid gjord på bra råvaror av duktiga kockar. Vinlistan är omsorgsfullt utvald och personalen både familjär och kunnig. Och det är kombinationen av dessa faktorer som bidrar till den mysiga känslan man får inombords av ett besök här. (Det och avsaknaden av mobilmottagning som är ett plus om man vill slappna av..).

t3

Förra veckan mötte jag upp med Jenny en kväll efter jobbet och föreslog att vi skulle gå hit. Vi hade saker att fira och började med ett glas bubbel (Dne Agnes & Rene Mosse, Anjou) rekommenderat av tjejen i baren. Det var riktigt mörkt för att vara rosé men riktigt gott! Jag är inte så förtjust i rosa bubbel i allmänhet (föredrar de vita) så detta var en riktigt rolig överraskning.

t1

Sen bestämde vi oss för att äta något också, och dricka mer av det mousserande till. Valet föll på hel krabba som vi beställde båda två. Så himla enkelt och gott! Kocken tyckte dessutom att krabborna var lite väl fattiga på brunt kött och gav oss en krabbtoast att dela på också. Den var god (dock ganska stark) men krabborna i sig självt var ännu godare. Till fick vi citron, machésallat, otroligt god hemmavispad majonnäs, god baguette och gott saltat smör. Vilken måltid! Och vilken fantastiskt trevlig kväll!

Rekommenderas. Igen.

Terroirs Wine Bar and Restaurant, 5 William IV St  London WC2N 4DW

Annons

6 reaktioner till “Middag på favoriten Terroirs, West End

 1. Men åh vad jag ibland vill vara i dina skor! Låter som en trevlig restaurang och träff. Jag hoppas fortfarande på en Londontrip med tjejgänget till våren. Då ska jag minsann kräva att få träffa dig och ta tillvara på dina tips. Nu vill jag dessutom köpa din favvobok och kolla in serien Suits. Pastan stod jag och höll i i dag, men valde färsk pasta i stället.

  Kram kram

  1. Du är välkommen att komma hit och prova dem. 🙂 Detta är verkligen ett ställe ni måste gå till, om så bara för ett glas vin och lite oliver. Hoppas verkligen vi får tid att ses när ni kommer hit, vore så roligt!!

   Både suits och boken rekomenderas! 🙂 Och färsk pasta slår de Cecco, men för att vara torkad är den kanon! 🙂 Ha en finfin helg! Kram

 2. Tur att jag kan läsa om alla dina restaurangbesök, det är nästan så att jag själv varit där då, jag går ju så gott som aldrig ut och käkar 🙂

  Heja, heja, snart är det fredag (igen) – hoppas du får en fin helg!

  1. Åh, nu kan jag rättfärdiga restaurangbesöken ännu mer; ‘det är för Momas skull’. 😉 Farligt!!

   Hurra för bästa veckodagen! Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s