Tagliatelle med svamp, spenat och parmesan

IMG_5812

Den senaste tiden har jag inte lagat så mycket mat som jag skulle velat. Kyl och frys var ur funktion nästan en hel vecka och då försvann den sista gnuttan inspiration. Och vädret hjälper verkligen inte till det heller. Vissa dagar är det grått, vått och kallt och soppsuget kommer som ett brev på posten. Sen nästa dag är det 18 grader C och man vet inte vad man ska äta.

Men även om matlagningslusten försvann lite när jag var utan fungerande kyl så återvände den lite grann när frysen väl fungerade. I helgen lagade jag och min flatmate mat till lördagens middagsbjudning tillsammans och igår svängde jag ihop denna enkla pasta.

Perfekt att börja med när energin är lite låg men lusten för hemlagad mat är stor.

Tagliatelle med svamp, spenat och parmesan, 2 portioner

2 portioner tagliatelle 

2 msk smör 

1 vitlöksklyfta, riven

150 g mini portabellosvamp (eller annan smakrik färsk svamp)

2 msk torkad karljohansvamp

4 msk hett vatten

150 g färsk babyspenat

2 msk philadelphia eller fet grädde

riven parmesan efter tycke och smak

salt, svartpeppar

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketen. Skiva portobellosvampen. Lägg den torkade svampen i blöt i hett vatten i en skål och krama ur (med en sked mot kanten av skålen om du inte vill skålla dig). Spara spadet.

Smält smöret i en mellanstor stekpanna och tillsätt den rivna vitlöken. Stek svampen (färsk och torkad) gyllenbrun på medelvärme. Lägg sedan i spenaten och stek tills den mjuknar. Riv i lite parmesan. Häll i svampspadet och klicka i philadelphian/häll i grädden. Blanda till en silkig men ganska tunn sås. Salta och peppra. Häll av pastan och lägg i stekpannan och låt såsen koka in något under omrörning. Riv över mer parmesan och servera. 

Annonser

13 thoughts on “Tagliatelle med svamp, spenat och parmesan

  1. Kan nästan inte bli godare och enklare än sådär. Svamp och spenat funkar i alla lägen. För att inte tala om pasta 🙂

  2. Det där är en rätt helt i min smak! Jag glömmer bort att använda philadelphiaost i maten, det är ju så gott… Lika knasigt ska visst vädret bli här. Nu vankas afrikanska vindar och ca 15 grader igen från att det har varit minusgrader några dagar… Grattis till minusgrader i frysen 🙂

    Kram Lotta

    1. Ja, här smakas den dock knappt men ger en bra ‘sås’.

      Ojdå, 15 grader hemma i slutet på oktober är ju lite ovanligt! 🙂 Blir väl världens kallaste vår istället 🙂

      Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s