Lemon posset är en lika urbrittisk sommardessert som summer pudding, men konstigt nog har jag inte tagit mig för att prova den förrän nu. Och det var lite dumt, för detta är en särledes god och enkel efterrätt. Tänk er en pannacotta, fast utan gelatin, där syran i citronsaften samverkar med fettlipiderna i grädden och gör att gräddblandningen tjocknar naturligt.
Konsistensen blir därför en annan (bättre) än pannacotta och smaken är otroligt god. Jag använde mig av Tom Kerridges recept som redan är fulländat.
Lemon posset, 6 portioner
Översatt från Tom Kerridges recept.
425ml vispgrädde
125 g strösocker
2 citroner, endast saften
Koka upp grädde och socker i en kastrull. Sänk värmen och låt blandningen sjuda i 1-2 minuter. Tillsätt citronsaften och blanda väl. Ta från plattan och häll blandningen genom en finmaskig sil. Låt svalna i fem minuter.
Skumma bort bubblorna på toppen och häll upp i sex skålar/glas etc. Låt stelna i kyl i minst två timmar.
Å, vilket enkelt och bra recept! Gillar ju citron, så det där ska jag göra!
Ja, väldans enkelt och himla gott!
Men titta där! Ser ju verkligen smarrigt ut och lätt som en plätt dessutom.
Kram kram
Precis så!! 🙂 Kram
Låter både gott och enkelt:-) Perfekt!
Precis, sånt gillas! 😉
Sweet mother of holy Jesus, vad gott det här låter! Kan ibland tycka att pannacotta blir lite för geleigt, så det här borde passa mig perfekt. KRAM!
Haha, det ÄR galet gott!! Då borde du gilla konsistensen – hurra! Kram kram
Blir det bättre än sådär?! Tror inte det. Herre. Måste göra.
Ja, testa vetja!! Hoppas du gillar’t!!
Åh, hur gott låter inte detta! Låter för bra för att vara sant!
Lovar att det inte är för bra för att vara sant! Testa så får du se! 🙂
Ajamen, varför har vi inte provat detta, här är vi ju smått tossiga i citron! Och så lättlagat, bokmärke på den!
Rekommenderas verkligen! Fin syrlighet liknande min mammas underbara citronfromage, så hoppas ni gillar’t!
Tack för receptet, har ätit det på restaurang en gång här hemma i Sverige, men stället finns inte längre kvar. Ska absolut testa detta!
Mums! Jag höll själv på att blogga om en favoritrestaurang i Cornwall och deras lemon posset häromkvällen men så blev det annat istället för jag tyckte det blev för somrigt så här i november men det är ju faktiskt aldrig fel. En klar favorit.
Jag håller med, lemon posset är i somrigaste vid denna årstid, men så gott att jag inte kunde låta bli. 🙂