Ugnsbakad butternutpumpa med chorizo och fetaost

bnut2

Den här enkla men mycket goda rätten blev min middag i söndags. Jag glömde liksom bort att jag var hungrig tills klockan var halv nio sådär och då ville jag laga något enkelt men ändå gott och njutbart. Och det är alltid trevligt när tillfredställelsen överträffar arbetsinsatsen, inte sant?!

bnut3Kombinationen av sött, salt och kryddigt känns extra trevlig under höst och vinter när det behövs något värmande.

Ugnsbakad butternutpumpa med chorizo och fetaost, 2 portioner

1 medelstor butternutpumpa, ca 400-500 g

1 msk olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk spiskummin

en nypa salt

100g smulad fetaost

60-70 g chorizo (1/4 ring ungefär), i bitar/skivor

Skölj pumpan, dela längs med och skrapa ut fröna. Dela i stora bitar, behåll skalet på. Sväng bitarna i lite olja i en ugnsfast form och krydda med spiskummin och rökt paprika och lite salt. Rosta i 200C ugn i 20-30 minuter eller tills mjuk.

Strö över chorizon och fetaosten och eventuellt lite svartpeppar. Rosta i ytterligare 10 minuter. Servera genast.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s