Omelett är en av mina trofasta vänner när jag har ont om tid att laga mat. Det jag gillar med just omeletten är att man kan slänga i nästan vad som helst som man har liggande i kylskåpet och att man på några minuter kan tillaga en god och värmande måltid.
Oftast brukar jag bara strö över lite ost och äta den ganska rinnig; det är så jag föredrar den men det händer att jag piffar till den riktigt ordentligt också. Som här med spenat, ricotta och parmesan. Otroligt gott!
Spenat- och ricottaomelett, 1stor portion
2-3 ägg
3 msk mjölk
ca 100 g ricotta
60 g färsk babyspenat
riven muskot
salt, vitpeppar
riven parmesan
Koka upp lite vatten i en kastrull, lägg i spenaten och lägg på locket och koka tills den mjuknat. Krama ur ordentligt i ett durkslag och hacka spenaten.
Vispa upp ägg och mjölk, blanda i ricotta, hackad spenat, muskot, salt och peppar och lite riven parmesan (1-2 msk).
Smält en klick smör i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten. Sänk värmen lite och stek tills lagom krämig. Servera.
(Egentligen brukar man vika ihop omeletter innan servering men om man vill ha dem rinniga som jag kan det vara lite svårt och därför lät jag bli att ens försöka vika den).
Åå, den omeletten såg väldigt god ut!