Spenat- och ricottaomelett

IMG_5885

Omelett är en av mina trofasta vänner när jag har ont om tid att laga mat. Det jag gillar med just omeletten är att man kan slänga i nästan vad som helst som man har liggande i kylskåpet och att man på några minuter kan tillaga en god och värmande måltid.

Oftast brukar jag bara strö över lite ost och äta den ganska rinnig; det är så jag föredrar den men det händer att jag piffar till den riktigt ordentligt också. Som här med spenat, ricotta och parmesan. Otroligt gott!

IMG_5870

Spenat- och ricottaomelett, 1stor portion

2-3 ägg

3 msk mjölk

ca 100 g ricotta

60 g färsk babyspenat

riven muskot

salt, vitpeppar

riven parmesan

Koka upp lite vatten i en kastrull, lägg i spenaten och lägg på locket och koka tills den mjuknat. Krama ur ordentligt i ett durkslag och hacka spenaten. 

Vispa upp ägg och mjölk, blanda i ricotta, hackad spenat, muskot, salt och peppar och lite riven parmesan (1-2 msk). 

Smält en klick smör i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten. Sänk värmen lite och stek tills lagom krämig. Servera. 

(Egentligen brukar man vika ihop omeletter innan servering men om man vill ha dem rinniga som jag kan det vara lite svårt och därför lät jag bli att ens försöka vika den). 

One thought on “Spenat- och ricottaomelett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s