Middag på Kurobuta, en pop-up i Chelsea

kb6

Dagen efter vi testat Flesh & Buns åt Caroline och jag middag på en popup-restaurang i Chelsea, Kurobuta, som serverade liknande japanska smårätter, så naturligtvis kommer det en lite jämförelse längre ned. Men låt mig först presentera maten:

Överst har vi yellowtail tonfisksashimi med kizami wasabi salsa och yuzu-soja. Mycket god och riktigt fin i konsistensen.

kb5

Grillade kycklingspett med japansk BBQ-sås, mört och riktigt gott.

kb3

Pumpatempura med en galet god liten dip med spicy shiso. Krispigt yttre och mjukt och gott inre.

kb2

Terökt lammkotlett med rökig nasy och stark koreansk miso, riktigt gott och en av mina favoriter under kvällen. Lammet var mört och ganska rare vilket jag gillar med en tjock glaze. Mums!

kb1

Den krispiga soft shell-krabbrullen med kimchimajonnäs var också riktigt god.

Kurobutas meny består av flera olika sektioner; en med snacks, en med grillat, en med krispigt, en med sushi och en med kalla och råa rätter (t ex sashimi). En avdelning som kallades ‘Significant Others’ lät såpass tråkig att vi inte provade en enda rätt, men annars provade vi något från menyns alla delar.

Maten här är god och vällagad och det är alltid trevligt med smårätter och roligt att blanda sushi och sashimi med t ex grillat  Den är betydligt bättre (och mysigare) än Flesh and Buns men det finns ändå utrymme till förbättring. Servicen t ex. Vår servitris hade koll på läget och var både trevlig och säljande men vissa andra servitriser yrade runt som yra höns med tallrikar i händerna. Dessutom var halva lokalen rökfylld från grillen.

Kurobuta, 251 King’s Road, London SW3 5EL

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s