Majsfritters med yoghurtdressing

IMG_6110

Jag älskar fritters. De fungerar fint både som mellanmål, lunch eller enkel middagsmat och går att variera i all oändlighet. Just detta recept på majsfritters med röd chili och koriander kommer ifrån Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery School; ett nytillskott i min kokbokshylla.

Fler frittersrecept:

Purjolöksfritters

Parmesan- och broccolifritters

Feta- och svartrotsfritters (en favvo!)

IMG_6129

Majsfritters, 3-4 portioner

Översatt från och anpassat efter Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course.

100 g vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 ägg, uppvispat

4 msk mjölk

olivolja

2 vårlökar, hackade

1 röd chili, urkärnad och finhackad

2 msk hackad koriander

250 g konserverad majs, avrunnen och torkad med hushållspapper

salt och peppar

Yoghurtdressing

250 g tjock naturell yoghurt

1/2 – 1 röd chili, urkärnad och finhackad

1/2 lime, saften

3 msk hackad koriander

Börja med att blanda ihop dressingen och låt den dra.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål, salta och peppra. Tillsätt ägg och mjölk och blanda samman. Tillsätt 1 msk olja och mer mjölk om du tycker det behövs. Tillsätt sedan vårlök, chili, koriander och majs. Blanda.

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg en matskedsstor klick smet på järnet och stek i några stycken fritters i taget, ca 1-2 minuter på varje sida. Servera med dressingen och eventuellt en limeklyfta. 

Annons

8 reaktioner till “Majsfritters med yoghurtdressing

    1. Galet gott! Såg dina zucchiniplättar med – gott! Tyvärr kan jag inte kommentera på din blogg för tillfället 😦

  1. Älskar av någon anledning ordet Fritters! Och att äta dem också i och för sig.
    Har ju en påse majs i frysen…. hmmmm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s