Ibland händer det sig att en kylskåpsrensning råkar bli rena genidraget. Förra veckan hade jag nämligen några svampar i kylen som desperat behövde tillagas, ett öppnat paket feta och några halvvissna salladslökar som tillsammans med lite skivad zucchini och lite kryddor blev det en riktigt lyckad vegetarisk middag.
Jag älskar denna typ av middagar. Det är så oerhört tillfredsställande att ‘koka soppa på en sprik’ och skapa något gott ur en till synes tom kyl.
Stekt svamp, zucchini, salladslök och feta i pitabröd, 1 portion
ca 8 skogschampinjoner, tvättade och skivade
1/2 mellanstor zucchini, tunnskivad
4 salladslökar, hackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2-1tsk aleppopeppar eller motsvarande (en nypa cayennepeppar funkar bra)
2-3 msk smulad feta
olja till stekning
salt, svartpeppar
pitabröd till servering
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i svampen och låt den få färg, lägg sedan i salladslök och zucchini och stek ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och aleppopeppar, salt och peppar. Ta bort från värmen och smula ner fetaost. Servera med rostade pitabröd.
Konstigt det där att mat lagad på rester ofta blir så himla god. I veckan ska jag och min man försöka tömma kyl och frys inför vår flytt nästa helg. Jag vill minnas att det finns både havskräftor och löjrom i frysen så det blir nog inte så synd om oss.
Men det är ju det som är så roligt med rensningsmiddagar, att använda fantasin och spåna och sen få något så här gott på tallriken!
Kramar
Så himla skön känsla! Kram
Det är ju så gott med mat i bröd! Och så smart att använda rester som fyllning. Nu måste jag se till att laga mat så att jag också får rester 🙂
Kram!
Ja, mat i bröd är kanongott! Heja rester 🙂
Sällan man känner sig så grym som när man slängt ihop en riktigt riktigt god middag på ”ingenting” – I’m the king of the wooorld. Typ.
Precis!! Bästa känslan!!!