Stekt svamp, zucchini, salladslök och feta i pitabröd

v1

Ibland händer det sig att en kylskåpsrensning råkar bli rena genidraget. Förra veckan hade jag nämligen några svampar i kylen som desperat behövde tillagas, ett öppnat paket feta och några halvvissna salladslökar som tillsammans med lite skivad zucchini och lite kryddor blev det en riktigt lyckad vegetarisk middag.

Jag älskar denna typ av middagar. Det är så oerhört tillfredsställande att ‘koka soppa på en sprik’ och skapa något gott ur en till synes tom kyl.

v2

Stekt svamp, zucchini, salladslök och feta i pitabröd, 1 portion

ca 8 skogschampinjoner, tvättade och skivade

1/2 mellanstor zucchini, tunnskivad

4 salladslökar, hackade

1 vitlöksklyfta, hackad

1/2-1tsk aleppopeppar eller motsvarande (en nypa cayennepeppar funkar bra)

2-3 msk smulad feta

olja till stekning

salt, svartpeppar

pitabröd till servering

Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i svampen och låt den få färg, lägg sedan i salladslök och zucchini och stek ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och aleppopeppar, salt och peppar. Ta bort från värmen och smula ner fetaost. Servera med rostade pitabröd. 

Annonser

7 thoughts on “Stekt svamp, zucchini, salladslök och feta i pitabröd

  1. Konstigt det där att mat lagad på rester ofta blir så himla god. I veckan ska jag och min man försöka tömma kyl och frys inför vår flytt nästa helg. Jag vill minnas att det finns både havskräftor och löjrom i frysen så det blir nog inte så synd om oss.

  2. Sällan man känner sig så grym som när man slängt ihop en riktigt riktigt god middag på ”ingenting” – I’m the king of the wooorld. Typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s