Pret A Manger säljer en halvbaguette med äggsallad och bacon som jag brukar köpa ibland till frukost och det är förstås med den som utgångspunkt som jag skapat den här goda frukostmackan (förlåt, smörgåsen för er icke-skåningar). Men jag måste tillstå att min hemmagjorda version är helt fantastiskt god i jämförelse.
Äggsallad, 3 portioner
4 medelstora ägg
1/2 dl majonnäs (Hellman’s eller hemmagjord)
1/2 tsk dijonsenap
salt och vitpeppar
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och låt koka i 7 och en halv minut. Häll av kokvattnet och låt äggen ligga i kallt vatten tills de svalnat. Lägg dem sedan i kyl en timme eller så (de blir lättare att skala då tycker jag).
Skala de kalla äggen och hacka dem. Blanda majo med senap i en skål och blanda i ägghacket. Smaka av med salt och vitpeppar. Förvara i kyl.
Äggmajonnäs på rostat bröd med pancetta, per portion
1 skiva vitt formfranska
en klick smör
2 msk äggsallad
2 skivor pancetta, steka i ugn ca 15 minuter i 200 C
Rosta brödet och bred på smör. Bred ut ett lager äggsallad över brödskivan och toppa med pancettan. Servera genast.
Åh, äggsallad får det bli till helgen känner jag! Perfekt för mig som nu äter lchf. En liten glutenfri fralla upptill så är det klart!
Kram kram
Perfekt helgfrulle ju!! Förstår inte varför jag inte gjort detta innan men så himla gott! Kram
Macka är väl stockholmskt snarare än skånskt? 🙂
Är det??? Visst, smörmad är mera gammalskånskt, men trodde macka kom utav det. Tycker de säger smörgås norröver men jag kanske har fel för mig…
Ja smörgås är vanligt men macka mer slang. Hittade faktiskt en sajt om slang på Söder på 40-talet när min pappa växte upp där: http://www.ordsprak.eu/mera_diverse/Snacka_slang/snacka_slang.html
Ah, där ser man!