Middag på The Big Easy, Covent Garden

bige1

The Big Easy på Kings Road har serverat Amerikansk barbecue-mat i över 20 år men har i år öppnat en ny och större restaurang mitt i Covent Garden. Jag gillar verkligen restaurangen på Kings Road som känns gemytlig och alltid serverar god mat så vi var ett gäng tjejer som var nyfikna på att se vad de hittat på på den nya restaurangen.

bige2

Först och främst är den större. Nog tre gånger så stor som ursprungsrestaurangen och därför finns det gott om plats för två barer, en massa bord (som alla var upptagna när vi var där) och ett öppet kök på nedanvåningen.

Eftersom vi visste sedan tidigare att portionerna är generöst tilltagna i amerikansk stil valde vi att dela två förrätter på fyra personer och sedan varsin varmrätt. Menyn var väldigt likt den på Kings Road så vi valde två favoriter, Voodoo prawns (friterade tigerräkor med stark chilisås) och chicken wings med blue cheese-sås. Riktigt gott!

bige6

Gaby and Rowena valde båda ribs och de fick varsin enorm portion. Sex stora köttiga revben vardera som var otroligt möra och goda. Dessutom kom de med baked beans, coleslaw och potatissallad.

bige9

Laura och jag valde båda en lobster roll som serverades med en sallad och så beställde vi chips (alltså chunky pommes frites) till. Hummerfyllningen bestod av stora härliga bitar hummer i en krämig sås, serverat i en briochelimpa. Det var riktigt mättande det också men mer en normalstor portion.

bige11

Som ni kanske förstår så var det inte tal om efterrätt, men en milkshake eller drink slank (nätt och jämnt) ned.

bige10

Jag gillar verkligen denna nytillkomling! Interiören i warehouse-stil känns modern och lokalen känns luftig trots att den var full av folk. Och det är verkligen starjt att de behållit menyn så lik den ursprungliga. Tråkigt kanske några tycker, men jag tycker att det är bättre att satsa på det man kan. Den andra restaurangen har trots allt funnits sedan 1991 så de verkar ju kunna sin sak.

bige13

I mitt tycke finns det definitivt för många trendiga restauranger där maten kunde varit mer genomtänkt och vällagad. Detta är dess motsats med mat kockarna kan och lagar väl, men i ny, fräsch förpackning mitt i stan.

Big Easy Bar.B.Q & Crabshack, 12 Maiden Lane, London, WC2E 7NA

Annonser

2 thoughts on “Middag på The Big Easy, Covent Garden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s