Middag på Tapa Negra, Palma, Mallorca

IMG_7002

Det första jag gör innan jag åker någonstans är att researcha restauranger. För mig finns det inget som förstör en semester som dålig mat. Jag avskyr verkligen att betala för dålig mat men betalar gärna rejält för bra mat.

Resan till Mallorca var inget undantag och eftersom det var pappas födelsedag den dag vi anlände och den dagen dessutom var en söndag, då många restauranger är stängda, är jag riktigt glad att jag hittade Tapa Negra som rekommenderades i flera artiklar (främst brittiska) om Palma.

Restaurangen som ligger på norra sidan strandpromenaden i anslutning till ett hotell är kanske inte ett ställe mallorquinerna själva besöker, men det känns ändå inte turistigt. Maten är riktigt bra och lagad med omsorg och är absolut i klass med liknande restauranger i London. Menyn var en blandning av traditionella varma och kalla tapas men serverade också mer lagade smårätter och en del varmrätter för att göra alla nöjda.

DSCN0781

Min pappa älskar räkor, så gambas var det givet att vi beställde. Och de var riktigt goda, med smak av vitlök, olja och chili.

DSCN0785

Och naturligtvis beställde vi pata negra (jamón ibérico), skinka från svarta Iberia-grisar uppfödda på ekollon. Ni kan riktigt se hur god den skinkan var, mmm.

DSCN0788

Riktigt mört kycklingspett (mat på spett är vak=nligt här) med friterad riven potatis. Enkelt men riktigt gott!

DSCN0790

Vi åt också patatas bravas som ni ser rester av (riktigt goda), oliver, bröd och en minihamburgare som var fantastiskt god.

DSCN0793

Det blev även pan con tomato, den spanska versionen av bruschetta och så denna crostini med kallrökt torsk som också var riktigt god. Vi var riktigt nöjda med maten. Hög kvalitet på både matlagningen och råvarorna.

DSCN0795

 

Vi delade en flaska god cava till maten (Juvé y Camps 2009) och till efterrätt delade vi på en farfars pudding, som var någonslags variant på crème caramel men var betydligt fastare i konsistensen och med tjockare kolasås och vaniljglass.

Rekommenderas verkligen men ni måste bokas bord, vilket görs lätt via hemsidan.

Tapa Negra, Ingeniero Gabriel Roca 29Palma de Mallorca, MajorcaSpain

Annons

En reaktion till “Middag på Tapa Negra, Palma, Mallorca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s