En kväll i Palma var både mina föräldrar och jag sugna på fisk, och trots att Mallorca är en ö så är det färre fiskrestauranger (eller restauranger som serverar mycket fiskrätter) än man skulle kunna tro i Palma. Men via Google hade jag hittat en restaurang en bit utanför Palma som vi promenerade till bara för att upptäcka att den var stängd. Snacka om antiklimax, särskilt som det stod en skylt utanför som sa att de skulle haft öppet.
I närheten fanns endast ett fullt tapasställe och en thairestaurang (vi ville ju ha lokal mat) så vi traskade hemåt hotellet lätt trumpna. När vi på vägen hem vägde mellan McDonald’s och Burger King som vi passerade förstår ni nog hur hungriga och besvikna vi var. Men vi hade tur och passerade en fiskrestaurang som vi chansade på. Klockan var ungefär halv tio vid detta laget och det fick bära eller brista. Som tur var fick vi riktigt god mat här. T o m en amuse bouche (översta bilden) som bestod av bläckfisk (åttaarmad sådan; octopus), sallad och vinägrette. De kastade vi såklart i oss, men de var riktigt goda.
Pappa och jag valde skaldjur och bläckfisk som fångats samma dag från kyldisken, så man fick se vad de hade, peka, bestämma hur man ville ha det tillagat och n betalade för per kilo. Det blev rätt dyrt men det var otroligt gott. Det var hjärtmusslor (clams), stora räkor (gambas) och babybläckfisk (den sexarmade varianten; squid) som grillades och serverades med citron och hemmagjorda pommes frites. Lite majonnäs till, så var vi riktigt nöjda! Mamma valde torsk med räkor och gräddsås som var fenomenalt god. Torsken var friterad utan att vara oljig och perfekt tillagad. Gräddsåsen med spenat var också fenomenalt bra. Till drack vi en torr vit Rioja och efter den måltiden var vi nöjda och glada igen.
Restaurante Rififi, Avinguda Joan Miró, 182, Palma de Mallorca
Låter som ljuv musik i våra öron! Ja, middagen alltså – inte långpromenad till stängd restaurang. Vi har bokmärkt båda dina restaurangtips och ser fram mot kommande:)
Ha en fortsatt fin helg Hanna,
kramar till dej
Ibland ska man ha tur! Ser läckert ut. Vit Rioja har jag först nu börjat upptäcka, trots att jag bott en hel del i Spanien. Är lite kräsen vad gäller vitt vin generellt, en del kan vara för torra för mej, behöver inte var dålig kvalité, utan bara inte i min smak.
Åh, gott! Kommer du till Alcudia så kan jag rekommendera en fiskrestaurang som heter duga. Vi tog där en stor tallrik med grillad fisk och skaldjur. Bara sås upptill och vi åt och åt och åt…
Kram kram
Åh herre gud, den känslan när man är hungrig och besviken och…. huuuu. Vilken tur att ni gick vidare ändå och inte tog en burgare. Ammisen ser riktigt fin ut!