Saluhallen i Palma

IMG_6503

När jag åker utomlands älskar jag att besöka marknader, saluhallar och t o m helt vanliga matbutiker. Palmas saluhall ligger endast en liten bit från shoppingstråken och är väl värd ett besök. Den var betydligt större än jag förväntat mig, riktigt fräsch och logiskt indelad efter råvarutyp, dvs all fisk samlad på ett ställe; en avdelning med grönsaker; en annan med kött osv.

IMG_6505 IMG_6508

Det var ett nöje att strosa runt bland diskarna och titta på allt som fanns till försäljning. Det vimlade inte direkt av restauranger men vi såg i alla fall ett sushiställe, en restaurang och en tapasbar, i övrigt var det mestadels råvaror.

IMG_6510 IMG_6516 IMG_6524

Vi köpte med oss mallorkanska jordgubbar som vi avnjöt tillsammans med cava en kväll och naturligtvis köpte vi med oss jamon hem också. Vaccumförpackad tunnt skivad skinka är grejer det!

IMG_6527 IMG_6530 IMG_6532 IMG_6539 IMG_6541 IMG_6547

Vi lunchade i tapasbaren och när vi kom dit var det lite utgallrat bland rätterna, men vi valde fyra rätter att dela på och tillsammans med lite baguette så räckte det fint som lunch. Köttbullarna i tomatsås var fantastiskt saftiga och goda.

IMG_6548

Kall marinerad squid (sexarmad bläckfisk) med grönsaker var också riktigt gott!

IMG_6549

Svampen i olja var god, men inte fantastisk, liksom gulaschen med ärtor nedan.

IMG_6550

Man betalade per tallrik och det var varken dyrt eller billigt. Vi var tokhungriga och då passade det bra men man behöver inte söka sig hit speciellt för tapasbaren. Om man inte gillar mage förstås, de hade två olika rätter med tripe som båda såg riktigt goda ut. Men jag provade inte.

En våning upp i saluhallen finns en vanlig matbutik som vi också besökte, där köpte vi dricka och snacks till vår vistelse men jag köpte också sherry för en spottstyver att ha till matlagning, en stor burk med mina favoritoliver och lite annat smått och gott.

Mercat de l’Olivar, Plaza Olivar, 4, 07002 Palma, Illes Balears, Spain

Annons

En reaktion till “Saluhallen i Palma

  1. Saluhallar och matmarknader på resor brukar vara det näst bästa efter restaurangbesöken! Dessa alla tapas är ett underbart sätt att äta på tycker jag. När vi var i Alicante åt vi bara tapas under hela resan! Ja, inte en enda gång åt vi en stor riktig varmrätt utan gick runt på olika ställen och testade olika tapas bara.Ljuvligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s