Vissa recept tar bloggosfären med storm och detta signerat Katarina var det senaste att snurra från blogg till blogg. Jag var såklart också tvungen att prova dessa lättbakade kakor. Den har två beståndsdelar; en smuldeg och en kräm på kondenserad mjölk och går snabbt och lätt att svänga ihop. De var en hit på kontoret med frasig, smulig havre och syrlig sötma.
Citronrutor, ca 20 st
Anpassat efter Katarinas recept.
Smuldeg:
120 g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Kräm:
1 burk sötad kondenserad mjölk
3/4 dl citronsaft
2-3 tsk citronskal
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen ovanpå smuldegsbotten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kyl. Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Ta ut citronrutorna ur kylen ca 10 minuter innan servering.
Ja, receptet har verkligen spridit sig. Gott!
Kram kram
Absolut! Kram
Tack snälla! Roligt att du också bakade dem.
Självklart! 🙂 Tack för grymt bra recept!
Det är så himla kul hur vi påverkar varandra, allihop. Och när ”alla” testat kan man ju inte låta bli att testa själv 😉 Katarinas citronrutor är kanongoda!
Exakt! Och när så många provar MÅSTE det ju vara ett bra recept! 🙂
De ÄR ju grymma!
Precis! 🙂
Så goda! Måste snart baka dem igen!
Visst är de goda, och du vet väl att man måste göra sin egna twist på dem när man väl testat originalet?! 😉
Att jag gjorde mina med rom, ananas och cocos förvånar väl få?