Frittata med sparris, spenat och cheddar toppad med creme fraiche och stenbitsrom

IMG_7016 Denna frittata fullmatad med nypotatis, spenat och brittisk sparris var verkligen supergod. Jag brukar alltid ha lite ost i äggrätter för att det tar bort den där svavelaktiga smaken stekt ägg har, men osten gör dessutom frittatan krämigare. Toppad med creme fraiche och stenbitsrom känns hela rätten dessutom lite lyxig!

 Frittata, 4 portioner som lätt lunch/förrätt / 2 portioner som middag

200 g kokt nypotatis, skivad

ca 6 sparrisstjälkar, delade i 2-3 cm stora bitar

100 g spenat en klick smör till stekning

3 ägg

eventuellt en skväll grädde eller mjölk

1/2 dl riven lagrad cheddar

salt & peppar

Till servering:

creme fraiche

stenbitsrom

Värm ugnen till 180-200C. Koka upp vatten i en kastrull och koka sparrisen i 2 minuter. Häll av vattnet. Vispa ägg i en bunke och slå i en skvätt mjölk eller grädde om du vill, salta och peppra.

Värm en klick smör i en ugnstålig (inget plastskaft) stekpanna på medelvärme och stek spenaten tills den krympt ihop. Häll av vätskan, höj värmen och lägg i potatis och sparris. Fräs runt en liten stund och häll i äggblandningen. Sänk värmen till medel och låt smeten stelna någorlunda undertill. Strö över osten och ställ in stekpannan i ugnen 5-10 minuter tills frittatan precis stelnat ovanpå. 

Skär i bitar och servera med en klick creme fraiche och stenbitsrom. 

5 thoughts on “Frittata med sparris, spenat och cheddar toppad med creme fraiche och stenbitsrom

  1. Vilken lyxig frittata. Jag älskar den rätten! Det är något visst med kombinationen av potatisen som får färg i botten och den milda krämiga äggsmeten.

  2. Frittata är en stor favorit! Perfekt att ha i vad som finns hemma. Gärna sparris när det finns. Och ost får det mer än gärna vara i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s