Marinerad fetaost

IMG_7257a

Detta, mina vänner, var otroligt gott! Om man gillar fetaost och plockmat, vill säga (men vem gör inte det?).

I fredags efter jobbet kom Maria, Daniel och Otto hem till mig på middag och vi började med lite gott plock; jamon från Mallorca (älska vacuumförpackning), ciabatta, smöriga gröna oliver (också från Mallorca) och denna snabbmarinerade feta med olivolja, örter, citronskal och lite chili. Enkelt och mycket gott! Till drack vi en flaska Bolllinger – en riktigt bra start på helgen.

IMG_7262

Marinerad fetaost

1 hel feta (inte komjölksvarianten utan riktig fårmjölksfeta)

2-3 msk extra virgin olivolja

några kvistar rosmarin

några kvistar timjan

1/2 citron, endast skalet, antingen rivet med rivjärn eller ciseleringsjärn

1/2-1 tsk chili flakes eller Aleppo peppar

salt, svartpeppar

Lägg fetan i en liten form. Häll på örter, chili, citronskal, salt och peppar. Ringla över olivoljan. Vänd fetan om så den kommer i kontakt med alla smakerna på båda sidor. Låt stå en liten stund innan servering. 

 

 

 

3 thoughts on “Marinerad fetaost

  1. Åh vad vi ska packa mycket gott med oss hem från Mallorca, du får oss att börja mathallucinera redan nu! Restaurangerna i Palma är nerklottrade sedan länge:)
    Marinerad fetaost har vi testat att göra men det är en hel evighet sedan nu, perfekt när det är sommar och väldigt gärna en flaska bubbel till!

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s