Detta, mina vänner, var otroligt gott! Om man gillar fetaost och plockmat, vill säga (men vem gör inte det?).
I fredags efter jobbet kom Maria, Daniel och Otto hem till mig på middag och vi började med lite gott plock; jamon från Mallorca (älska vacuumförpackning), ciabatta, smöriga gröna oliver (också från Mallorca) och denna snabbmarinerade feta med olivolja, örter, citronskal och lite chili. Enkelt och mycket gott! Till drack vi en flaska Bolllinger – en riktigt bra start på helgen.
Marinerad fetaost
1 hel feta (inte komjölksvarianten utan riktig fårmjölksfeta)
2-3 msk extra virgin olivolja
några kvistar rosmarin
några kvistar timjan
1/2 citron, endast skalet, antingen rivet med rivjärn eller ciseleringsjärn
1/2-1 tsk chili flakes eller Aleppo peppar
salt, svartpeppar
Lägg fetan i en liten form. Häll på örter, chili, citronskal, salt och peppar. Ringla över olivoljan. Vänd fetan om så den kommer i kontakt med alla smakerna på båda sidor. Låt stå en liten stund innan servering.
Åh vad vi ska packa mycket gott med oss hem från Mallorca, du får oss att börja mathallucinera redan nu! Restaurangerna i Palma är nerklottrade sedan länge:)
Marinerad fetaost har vi testat att göra men det är en hel evighet sedan nu, perfekt när det är sommar och väldigt gärna en flaska bubbel till!
Kramar
Åh… en helt perfekt start på helgen skulle jag vilja säga!