Taste of London 2014

IMG_7346

Igår började min favoritfestival Taste of London (som pågår tills söndag) och jag hade en fantastisk kväll i Regents Park igår.

Jag vet inte riktigt hur jag orkade äta så mycket som jag gjorde, men det mesta var fantastiskt gott så det var helt klart värt det!

IMG_7341

Rokas dumplings på torsk, krabba och kräfta med chilidressing var riktigt riktigt goda. Fyllningen kunde varit lite mer kryddad för man smakade mest av chilidressingen men det var otroigt gott ändå.

IMG_7344

Från Club Gascon provade jag långlagat ankägg med tryffel och svåltrådar. Alldeles gudomligt!

IMG_7347

Clam chowder från Avenue serverad i surdegsbröd var nog den svagaste rätten av de jag provade. Snyggt upplagt och bra råvaror men inte tillräckligt välkryddad.

IMG_7354

Ametsa with Arzak Instruction bjöd på tapas varav jag satsade på denna med brödkuddar, tomatolja och den mest fantastiska Jamon Iberico jag någonsin smakat. Underbart gott!

IMG_7355

Hos Bar Boulud åt jag en Po Boy, soft shell crab-burgare med Harissa majonnäs och gurka- och myntasallad. Den såg så god att helt random människor frågade mig vart jag hittat den. Och den levde upp till förväntningarna – fantastiskt gott!

IMG_7361

Innan det var dags för Massimo Bottura i The Taste Theatre såg jag och lyssnade till kockarna från Honey & Co som lagade riktigt härlig mat, så det blir till att både spana in deras restaurang och kokboken som släpps idag.

IMG_7368

Sommartryffel risotton från Tartufo var krämig och hade god tryffelsmak. Jag är ju galen i tryffel och det var roligt att se en restaurang så dedikerad till den råvaran. Deras tortellini var också mäkta populär!

IMG_7374

Jag är svag för både burrata och pappa al pomodoro och denna rätt med ansjovis från L’Anima var förträfflig. Kanske inte i klass med Zuccas men bra nära!

IMG_7377

Sen var det dags för Massimo Bottura från världens tredje bästa restaurang; Osteria Francescana i Modena, som berättade om hur han komponerat några av sina rätter. Att han tar ursprung i det förflutna när han skapar sina moderna rätter men att han absolut inte tittat tillbaka på maten från förr på ett nostalgiskt vis eftersom han strävar efter att skapa bättre mat än då. Otroligt intressant!

IMG_7387

Han och hans medhjäpare lagade två rätter, en italiensk sous vide-korv serverad med en sorts kex och zabaione med lambrusco samt en dekonstruerad lasagne med ragu med benmärg men utan tomat, tunn, torkad och bränd pasta samt ett bechamelskum. Fyra lyckliga fick smaka på varje rätt men tyvärr blev det inte jag…

IMG_7395

Massimos passion för mat och råvaror lyste verkligen igen när han så enthusiastiskt pratade om de råvaror han använder, vad som inspirerar honom och hans nya bok. Monica Galetti, känd från Masterchef Professionals och La Gavroche, stod i publiken och blev uppkallad på scen för photos tillsammans med några kockelever och herr Bottura himself.

IMG_7399

Innan nästa höjdpunkt på schemat hann jag köpa glass från Bone Daddies/Flesh & Buns. Deras grön te-glass serverades med bär, honeycomb och marshmallows. Gott och inte för sött.

IMG_7402

Jag hann också prova sushi från Sake No Hana som jag hört mycket gott om och deras spicy tuna roll var verkligen fantastiskt god och hade en bra chilikick.

IMG_7407Sen var det dags för Rene Redzepi från världens bästa restaurang just nu; Noma. Han berättade mycket engagerat för oss om syrning som han och hans restaurang har snöat in på. Så mycket att de har en kock som heltid sysslar med syrning och de ska dessutom utöka restaurangen med ett syrningslab. 
IMG_7414

Det var Valentine Warner, en kock känd från TV här i England, som presenterade Rene och man kan se att de hade roligt.

IMG_7412

 

Vi fick smaka på en riktig umamibomb innan vi fick se vad det var på en video. Syrade gräshoppor som först mixats. Det låter kanske äckligt men som Rene påpekade har vi alla ätit insekter, vi har bara inte vetat om det (som i sallad och på andra grönsaker) och detta var riktigt gott. Det påminde om en sojasås med riktigt djup smak.

IMG_7416

Han visade även upp rågbröd med bra mögel på som han sa var mycket gott stekt. Det skickades runt i publiken så vi fick klappa möglet. (Som ni märker var det mest, eller enbart, nördar, i publiken).

IMG_7420

 

Rene visade också upp lite olika saker de syrat på Noma och gav oss lästips om vi ville nörda ner oss ytterligare.

Vilken kväll alltså!

3 thoughts on “Taste of London 2014

  1. Hej! Vad gott allt ser ut!
    Är i London över helgen och funderar på om man ska ta sig dit imorgon. Såg att de fortfarande säljer biljetter. Hur funkar det? Är det så att man betalar ett fast pris för biljetten (verkade ligga runt 30 pund om jag inte har fel?) och sedan får man smaka på allt? eller betalar man för varje rätt inne på stället?
    Grym blogg btw😉

    1. Hej Hannah, vad kul att du är här över helgen. På Taste of London betalar man inträde sen får man även betala för varje rätt. De har sin egen valuta; crowns som man kan köpa vid ingången, på deras Taste Banks etc. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s